Nokia 9 PureView, primul smartphone cu cinci camere foto principale, disponibil şi în România

26.03.2019
Nokia 9 PureView, primul smartphone cu cinci camere foto principale, disponibil şi în România

HMD Global, anunţă disponibilitatea smartphone-ului Nokia 9 PureView în România. Disponibil pentru comandă de la începutul lunii aprilie, Nokia 9 PureView va putea fi obţinut la preţul recomandat de 2799 Lei.

Recomandat pasionaţilor de fotografie, acesta este primul telefon din lume dotat cu cinci camere principale şi lentile ZEISS. Fiecare fotografie obţinută cu Nokia 9 PureView este în format HDR, toate cele cinci camere lucrând simultan pentru a compune imaginea într-o fotografie de 12MP care pune accent pe calitatea imaginii.

Ansamblul foto are doi senzori de culoare şi trei senzori monocromatici pentru claritate şi detalii. Cei cinci senzori lucrează simultan pentru a colecta aproape de 10 ori cantitatea de lumină faţă de un senzor standard. Pentru procesarea şi fuziunea imaginilor cu rezoluţie cumulată de peste 60MP, Nokia 9 PureView apelează la toate facilităţile disponibile în chipsetul Qualcomm Snapdragon 845 – ISP, DSP, GPU şi CPU. Telefonul dispune de un co-procesor dedicat de imagine, care reglează în mod individual expunerea şi balansul de alb a fiecărei camere.

Fiecare imagine realizată cu Nokia 9 PureView este HDR, cu până la 12,4 trepte de expunere şi procesare Depth of Field aplicată automat, ajustabil ulterior folosind editorul de profunzime al Google Photo. Cu acesta, utilizatorii pot obţine re-focalizarea, ajustarea nivelului de estompare şi saturaţie chiar şi după ce fotografia a fost realizată.

Nokia 9 PureView poate capta imagini şi în format RAW „DNG” şi permite editarea acestora direct pe telefon, datorită parteneriatului cu Adobe Lightroom.

Utilizatorii pot realiza fotografii time lapse, cu suport pentru timpii de expunere de până la 10 secunde. În plus, noua Pro Camera UI a smartphone-ului Nokia 9 PureView include posibilitatea de a ajusta nivelul de expunere în trepte de câte o treime, oferind utilizatorilor mai mult control ca niciodată al reglajelor de expunere.

Pe lista dotărilor oferite de telefonul Nokia 9 PureView  mai intră un ecran PureDisplay 2K pOLED de 5,99″, cu tehnologie HDR10, sistem de încărcare Qi Wireless. Cele 5 camere foto sunt adăpostite într-o carcasă de 8 mm grosime, realizată din aliaj din aluminiu 6000 şi prevăzută cu sticlă Gorilla Glass 5 pentru protecţia ecranului.

Nokia 9 PureView este livrat cu sistemul Android 9 Pie, în versiune Android One. Astfel, telefonul va primi actualizări de securitate lunare timp de trei ani şi două actualizări majore ale sistemului de operare, garanţia programului Android One.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult