Nova Launcher, vândut unei companii specializată în colectarea și analiza de date. Noul proprietar anunță deja ”experimente”

23.07.2022
Nova Launcher, vândut unei companii specializată în colectarea și analiza de date. Noul proprietar anunță deja ”experimente”
foto: YouTube

Nova Launcher, unul dintre cele mai vechi și cunoscute aplicații pentru personalizarea interfeței Android, tocmai a trecut în portofoliul unei companii specializată în colectarea de informații la scară largă.

Chiar în timp ce dezvoltatorul Kevin Barry încearcă să liniștească fanii aplicației, anunțând că va continua să lucreze la întreținerea și îmbunătățirea acesteia, noul proprietar, o companie numită Branch, confirmă deja planuri de a include grupuri de utilizatori în diverse ”scenarii de testare”.

Potrivit dezvoltatorului Kevin Barry, Branch dorește să folosească baza uriașă de utilizatori pentru a desfășura analize la scară largă, care nu ar putea fi desfășurate cu grupuri de studiu restrânse. În schimb dezvoltatorul Nova primește analize folositoare care l-ar putea ajuta să determine mai bine preferințele utilizatorilor și eventuale aspecte ale aplicației care ar trebui îmbunătățite cu prioritate.

Nova Launcher

Deocamdată, singura promisiune fermă este că experiența oferită de Nova Launcher nu se va schimba în mod fundamental după trecerea la noul proprietar. Momentan, nu există planuri de schimbare a strategiei de monetizare. Totuși, dezvoltatorul Kevin Barry admite că perspectiva de monetizare a bazei de utilizatori a reprezentat un factor determinant în decizia de achiziție: „Deși capacitatea de monetizare a Nova Launcher a jucat un rol în acordul de achiziție și opțiunea Prime nu va dispărea, monetizarea Nova Launcher nu este ceva ce Branch ar fi interesat să schimbe.”

Citind printre rânduri, asta înseamnă că utilizatorii probabil nu vor fi deranjați cu reclame în versiunea gratuită a aplicației, deocamdată. Mai degrabă, datele utilizatorilor devin „produsul” dorit de noul proprietar, așa că atenție sporită la permisiunile acordate la instalarea noilor versiuni Nova Launcher.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult