Facebook oferă utilizatorilor mai mult control asupra conținutului afișat în News Feed

19.11.2021
Facebook oferă utilizatorilor mai mult control asupra conținutului afișat în News Feed
foto: shutterstock.com

Facebook News Feed este principalul instrument folosit pentru a capta interesul utilizatorilor, informația cum că Facebook oferă mai mult control asupra informațiilor colectate venind ca o reală surpriză.

Chiar dacă și-a schimbat numele în Meta, compania nu reușește să alunge îndoielile sădite ani de-a rândul de numeroasele organizați care militează pentru protejarea dreptului la intimitate. Nu este de ajutor nici faptul că promovarea conținutului pe Facebook este guvernată de algoritmi netranspareți,

Încercând să îndrepte această „percepție”, Facebook anunță testarea de noi setări care permit utilizatorilor să ajusteze preferințele de afișare a conținutului, inclusiv în News Feed.

Spre exemplu, noile setări vor permite utilizatorilor să opereze pentru creșterea numărului de postări din partea prietenilor și familiei, reducând fluxul de informație din partea grupurilor și paginilor de Facebook. Alternativ, modul de afișare cronologic a postărilor va putea fi selectat în mod implicit, înlocuind sistemul bazat pe algoritmi.

De asemenea, opțiunile pentru administrarea paginilor  vor fi „mai ușor de accesat”, fără a fi nevoie să accesezi setări avansate, ascunse în meniul de configurare.

„Vom începe să testăm în țări din întreaga lume cu un mic procent dintre utilizatori, extinzând treptat această funcționalitate în următoarele săptămâni”, precizează oficialii companiei. „Asta face parte din munca noastră continuă de a oferi oamenilor mai mult control asupra fluxului de știri,  încât să poată vedea mai mult ceea ce își doresc și mai puțin ceea ce nu”.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult