O aplicaţie îi recompensează pe elevi dacă nu folosesc (prea mult) smartphone-ul

02.03.2018
O aplicaţie îi recompensează pe elevi dacă nu folosesc (prea mult) smartphone-ul

Trei studenţi de la Şcoala de Business din Copenhaga au lansat „Hold”, o aplicaţie care încurajează tinerii să renunţe la telefonul mobil şi îi recompensează pentru asta, transmite Mediafax.

 

Prin utilizarea ei, elevii acumulează puncte pe care le pot schimba în bilete de cinema, popcorn sau cafea gratuită. Hold este populară în Norvegia, Danemarca şi Suedia, cu mai mult de 120.000 de useri, şi va fi lansată în Marea Britanie.

 

Folosind aplicaţia Hold, tinerii primesc 10 puncte pentru fiecare 20 de minute în care nu îşi folosesc telefonul mobil, între orele 07:00-23:00 în fiecare zi a săptămânii. Punctele pot fi schimbate în bunuri şi servicii prin intermediul platformei marketplace, cu brand-uri precum Caffe Nero, cinematografele Vue sau Amazon.

 

Pentru a câştiga două cafele gratuite, elevii au nevoie de 300 de puncte, echivalentul a 10 ore petrecute în aplicaţia Hold. Pentru un popcorn gratuit la cinema, vor trebui să petreacă două ore în aplicaţie pentru a acumula de 60 de puncte.

 

 

De asemenea, studenţii pot sa-şi schimbe punctele pentru achiziţionarea de cărţi sau obiecte de papetărie ce vor fi donate şcolilor prin intermediul UNICEF.

 

CITEŞTE ŞI: Google a adăugat opţiune pentru auto-completarea adreselor email şi funcţie de căutare media în tastatura Gboard beta

 

Un studiu realizat de London School of Economics a sugerat că elevii care nu şi-au folosit smartphone-urile la şcoală au înregistrat o creştere cu 6,4% a performanţelor şcolare.

 

Aplicaţia este gratuită, va fi lansată în 170 de universităţi din Marea Britanie şi va fi disponibilă atât pe dispozitive Android cât şi pe dispozitive iOS.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Recomandare video