O nouă funcție pentru Android Auto – Inteligența artificială va putea face un rezumat audio al mesajelor

29.12.2023
O nouă funcție pentru Android Auto - Inteligența artificială va putea face un rezumat audio al mesajelor
sursa: 9to5google

Google lucrează la o nouă funcție pentru Android Aut. Aceasta va folosi Asistentul Google și inteligența artificială pentru a rezuma mesajele, lucru ce ar putea ajuta la menținerea atenției șoferilor.

Android Auto este una dintre cele mai utile funcții pe care mașinile noi le oferă utilizatorilor. Orice posesor de Android își poate conecta telefonul la sistemul de infotainment al mașinii și poate accesa aplicații precum Spotify, Waze sau Google Maps direct pe ecranul mașinii. De asemenea, cu ajutorul Asistentului Google, utilizatorii pot efectua comenzi vocale pentru apeluri sau alte funcții compatibile.

Potrivit 9To5Google, dezvoltatorul sistemului de operare Android lucrează la o nouă funcție pentru Android Auto care va folosi Asistentul Google și inteligența artificială (AI) pentru a rezuma mesajele pe care utilizatorii le primesc.

Android Auto va putea rezuma mesajele cu ajutorul inteligenței artificiale

Această nouă funcție va folosi inteligența artificială și Google Assistant pentru a rezuma mesajele în Android Auto, ceea ce ar putea face notificările constante din conversațiile de grup mai puțin enervante și perturbatoare atunci când conduceți.

În timpul procesului de configurare, Google avertizează că: „Aceste rezumate vor fi generate de inteligența artificială, așa că este posibil să existe greșeli”. Se presupune că se referă la texte SMS și chat-uri RCS din aplicația Google Messages. Veți putea activa sau dezactiva această funcție în setările Android Auto.

Diverse produse Google oferă deja o funcție de rezumat, dar cea mai apropiată comparație este capacitatea Google Chat de a recapitula Spaces și de a vă ajuta să fiți la curent cu o conversație de grup. Noua funcție din Android Auto va ajuta la diminuarea distragerilor provocate de notificări, mai ales dacă vorbim despre un grup pe care se vorbește foarte mult. În acest fel, șoferii vor putea fi mai atenți la condus, fără a fi perturbați de mesaje și să fie tentați să folosească telefonul.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre ... citește mai mult