OnePlus a distribuit o actualizare OxygenOS care „formatează” telefoanele utilizatorilor

09.11.2020
OnePlus a distribuit o actualizare OxygenOS care „formatează” telefoanele utilizatorilor

O parte dintre posesoriii OnePlus 8 și 8 Pro au rămas cu toate fișierele șterse din memoria telefonului, după ce o actualizare OxygenOS oficială s-a instalat prin metoda ”Factory Reset” rezervată de obicei pentru versiuni firmware aflate la stadiul de testare Beta.

Aparent, eroarea comisă de echipa OnePlus s-a produs la tranziția de la ultima versiune OxygenOS 11 Open Beta 3 către ediția finală OxygenOS 11, versiunea de testare fiind distribuită în mod eronat prin canalul de instalare oficial:

Se pare că unii utilizatori raportează că primesc actualizarea Open Beta 3 prin canalul Stable Update, ducând la ștergerea completă a datelor. Aceste informații au fost deja comunicate echipei software pentru a putea fi verificate și abordate. Între timp, dacă primiți o actualizare OTA, vă rugăm să confirmați de două ori dacă este o actualizare Open Beta. Dacă nu este, vă rugăm să NU-l instalați.

OxygenOS

Versiune OxygenOS de testare, distribuită prin canalul de instalare oficial

Dezvoltatorul OnePlus distribuie OxygenOS prin intermediul a trei canale diferite: Closed Beta, Open Beta și Stable. Se pare că unii utilizatori de pe canalul Stabil au primit din greșeală o actualizare intenționată pentru canalul Open Beta, care în procesul de instalare a șters fișierele păstrate în memoria internă a telefonului mobil.

Conform confirmării oficiale, echipa software OnePlus lucrează deja la această problemă, însă este un pic ciudat de ce nu retrag temporar actualizarea OTA, astfel încât să nu mai afecteze și telefoanele altor utilizatori.

Deocamdată, OnePlus îi sfătuiește pe realizeze copii backup complete pentru datele aflate pe telefon și să verifice descrierile OTA atașate actualizărilor primite, pentru a se asigura că primesc versiunea potrivită.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult