OnePlus a instalat o aplicație pe telefoanele utilizatorilor fără acordul lor

04.09.2020
OnePlus a instalat o aplicație pe telefoanele utilizatorilor fără acordul lor

În trecut, Apple și alte companii au fost criticate pentru instalarea sau descărcarea fără acordul utilizatorilor de aplicații sau chiar albume de muzică. OnePlus se alătură acestor companii care își promovează cu forța aplicațiile, descărcând pe smartphone-urile utilizatorilor de telefoane OnePlus o nouă aplicație, dedicată căștilor OnePlus Buds. De altfel, această aplicație este disponibilă exclusiv pe telefoanele OnePlus, nu și pe altele cu Android.

Anul 2020 pare să reprezinte o schimbare majoră în strategia și modul de abordare al brandului OnePlus. După lansarea unor telefoane semnificativ mai scumpe decât în trecut, lansarea primului telefon mid-range al său și anunțul unei interfețe proprietare pentru Oxygen OS 11, care renunță la cea clasică fără personalizări agresive.

Astfel, pentru unii dintre utilizatori, acest pas ar putea fi picătura care umple paharul, după o serie de decizii ciudate. Aplicația OnePlus Buds oferă setările necesare pentru căștile true wireless. Dar nu toți utilizatorii de telefoane OnePlus plănuiesc să cumpere astfel de căști. De altfel, compania era deja criticată pentru că permite celor de la Facebook să își preinstaleze aplicația pe dispozitivele OnePlus, fără posibilitatea de a fi dezinstalată rapid.

Utilizatorii au început să „lupte” împotriva aplicației OnePlus Buds și lasă review-uri negative, de o stea, pe pagina de pe Google Play Store a acesteia. Această situație este similară cu cea din urmă cu câteva luni cu care s-a confruntat Google, care de asemenea a trimis către dispozitivele utilizatorilor aplicația Pixel Buds, fără acordul acestora.

Și în acel caz, utilizatorii au lăsat review-uri negative.

sursa: Android Central

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult