Când va prezenta OnePlus sistemul de operare OxygenOS 11, bazat pe Android 11

03.08.2020
Când va prezenta OnePlus sistemul de operare OxygenOS 11, bazat pe Android 11

OnePlus a reușit în ultimii câțiva ani să demonstreze că nu trebuie să fii Google pentru a avea rapid pe dispozitive cea mai recentă versiune de Android. Astfel, vestea că producătorul chinez are în plan să dezvăluie primele detalii despre versiunea sa de software bazată pe Android 11 chiar înainte de lansarea oficială a sistemului de operare nu este tocmai surprinzătoare. OnePlus a anunțat când va dezvălui HydrogenOS 11, versiunea pentru China a lui OxygenOS 11, varianta care va ajunge pe dispozitivele internaționale.

Android 11 nu a fost încă lansat, dar OnePlus va prezenta OxygenOS 11 în curând

Detaliile pe care le avem în acest moment despre HydrogenOS 11 sugerează că noua versiune de Android personalizat de la OnePlus va integra noi elemente vizuale, noi funcții pentru dispozitivele companiei și „un nou concept interactiv”. Asta sugerează că OnePlus va renunța la simplitatea care a consacrat dispozitivele sale până acum, în favoarea unei interfețe ceva mai personalizată față de până acum.

Dar HydrogenOS 11 nu va fi extrem de diferit față de OxygenOS 11. De fapt, singura diferență reală între ele este prezența serviciilor Google. Întrucât telefoanele OnePlus cu HydrogenOS sunt vândute exclusiv în China, acestea nu au servicii Google pre-instalate, acestea fiind complet blocate pe teritoriul țării. În consecință, OxyegenOS, varianta internațională, cel mai probabil că va arăta și funcționa identic, însă cu serviciile celor de la Google.

via GIPHY

OnePlus este una dintre companiile care lansează cel mai repede actualizări de Android

Anul trecut, OxygenOS 10, bazat pe Android 10, a fost lansat la aproximativ o săptămână după ce Google a lansat sistemul de operare în mod oficial. De altfel, următoarele modele de OnePlus care au apărut la o lună distanță, au venit cu noul sistem de operare pre-instalat. Astfel, întrucât lansarea Android 11 este programată pentru luna septembrie, cel mai probabil și OxygenOS 11 ar putea fi lansat la scurt timp după.

Printre funcțiile noi așteptate pentru HydrogenOS 11/OxygenOS 11 este așteptată și „always-on display” pe dispozitivele compatibile. Seria OnePlus 8T ar putea fi prima care vine cu această funcție din fabrică, fiind așteptată în luna octombrie.

Prezentarea HydrogenOS 11 este programată pentru data de 10 august în China, exclusiv prin intermediul platformei social media Weibo.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult