Posesorii de telefoane Pixel își pot măsura acum pulsul și respirația folosind camera foto

09.03.2021
Posesorii de telefoane Pixel își pot măsura acum pulsul și respirația folosind camera foto

Exclusivitate pentru posesorii de telefoane Pixel, noua funcționalitate va fi disponibilă și pentru restul utilizatorilor de Android în viitorul apropiat.

Anunțată încă de acum o lună, funcționalitatea prin care posesorii de telefoane Pixel își pot măsura pulsul și respirația prin intermediul aplicației Google Fit, folosind nimic altceva decât camera foto, este acum oficială. Vestea și mai bună este că funcționalitatea va fi disponibilă și pe alte smartphone-uri Android compatibile.

Departe de a fi o metodă fără contact, operațiunea de măsurare a pulsului cu telefoanele Pixel presupune poziționarea degetului peste lentila camerei foto, rămânând să cureți mai târziu inevitabilele urme de transpirație. Un alt aspect de care trebuie ținut seama, Google avertizează că măsurătorile ritmului cardiac efectuate cu ajutorul camerei foto nu sunt destinate folosirii în scop medical, la fel măsurătorile pentru ritmul respirației, obținute folosind camera frontală.

Pentru a măsura frecvența respiratorie, va trebui să așezi telefonul Pixel pe o suprafață stabilă și apoi să stai nemișcat în fața camerei. Aplicația Google Fit îți va monitoriza mișcarea cavității pieptului în timp ce sti nemișcat, calculând apoi numărul de respirații pe minut.

telefoane Pixel

Google recomandă să îndepărtezi masca facială, pălăria sau alte obiecte de vestimentație pentru cap, pentru obținerea unor măsurători mai exacte. Totodată, funcția de monitorizare a respirației nu este recomandată în timpul sau imediat după activități fizice intense. Ar trebui să te odihnești mai întâi și să-ți măsori respirația la stare de repaos.

Măsurătorile realizate pentru ritmul cardiac sau al respirației pot fi salvate în aplicație ca jurnal de sănătate pentru o evaluare îndelungată în timp. Google dă asigurări că fluxul video folosit pentru obținerea acestor măsurători este procesat pe dispozitiv și în timp real, fără posibilitatea de a fi interceptat pentru stocare online.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult