Prisma poate acum aplica filtre pe clipuri video

07.10.2016
Prisma poate acum aplica filtre pe clipuri video

În ciuda succesului instant de care s-a bucurat în momentul lansării, Prisma nu mai apare foarte des nici în presă, nici în fluxurile de noutăţi de pe reţelele de socializare. Strategia echipei de dezvoltare care probabil că se aştepta la o achiziţie rapidă din partea unei companii mai mari nu pare să fi avut succes, însă probabil că adăugarea suportului pentru video va aduce din nou aplicaţia de filtre artistice în atenţia utilizatorilor.

Cel mai recent update oferă astfel posibilitatea de a transforma orice filmare de maximum 15 secunde într-o pictură în mişcare, folosind nouă dintre filtrele disponibile în aplicaţie. Spre diferenţă de versiunea iniţială, noua versiune de Prisma poate procesa clipurile şi fotografiile offline pe iOS, accelerând astfel procesul de conversie. Versiunea pentru Android va primi această funcţionalitate foarte curând, însă momentan, vor trebui să folosească o conexiune la internet.

Funcţionalitatea video de pe Prisma are o limită de 15 secunde şi oferă posibilitatea de a publica clipul rezultat pe Instagram şi Facebook, cât şi opţiunea de a îl salva în librăria locală de pe telefon. Timpii de conversie sunt mult mai ridicaţi decât în cazul fotografiilor, însă pot varia în funcţie de generaţia de telefon folosită. De exemplu, un clip de 15 secunde poate fi realizat pe un iPhone 7 în 30 de secunde, într-un minut pe iPhone 6S şi în două minute pe un iPhone 6.

Prisma Labs a dezvăluit că pregăteşte să lanseze un update care să adauge suport pentru mai multe filtre pentru clipurile video, cât şi posibilitatea de a exporta animaţii în format GIF.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video