RealityScan: noua aplicație Epic Games care poate să pună orice obiect real în jocuri. VIDEO

05.04.2022

Epic Games, creatorul motorului grafic Unreal și al jocului Fortnite, a anunțat o nouă aplicație pentru platforma iOS. Este greu de crezut că Epic ar mai lansa software pentru produsele Apple în urma ultimului conflict în instanță, care s-a încheiat anul trecut cu un verdict nefavorabil pentru ambele companii, dar, se pare că popularitatea și capabilitățile dispozitivelor mobile Apple sunt importante pentru dezvoltarea de noi soluții. Noua aplicație se numește RealityScan și folosește senzorii LiDAR de pe iPhone Pro pentru a realiza modele 3D ale obiectelor reale, gata de a fi folosite în jocuri video.

RealityScan se lansează mai întâi pe iPhone

Aplicația RealityScan nu este un concept tocmai nou. Multiple companii au folosit camerele foto de pe smartphone-uri și senzorii avansați ai acestora pentru a realiza modele 3D. Diferența este că Epic Games creează o soluție pe care să o poți folosi rapid alături de motorul său grafic, putând scana un obiect cu smartphone-ul, după care poți transfera rapid obiectul direct într-un spațiu 3D realizat în Unreal.

Clipul scurt de prezentare demonstrează cum poți în doar câteva minute să scanezi complet un obiect real, precum un fotoliu, în mare detaliu. Atunci când obiectul virtual este creat, acesta nu păstrează doar forma, ci și textura obiectului real. Iar dacă obiectul nu se potrivește în mediul virtual, poți să îl modifici după bunul plac, schimbându-i proporțiile, geometria sau culorile direct în aplicația Sketchfab.

Metoda de captură a obiectelor 3D în acest mod se numește „fotogrametrie” și folosește atât fotografii, cât și informații captate de senzorii 3D precum cel LiDAR de pe iPhone, pentru a recrea într-un mod realist obiectele scanate.

Pentru început, Epic Games va oferi acces la RealityScan pentru primii 10.000 de utilizatori care se înscriu pentru a participa la testarea aplicației prin intermediul unui program Test Flight pentru iOS. Aceștia primesc acces acum, iar în câteva săptămâni, vor fi deschise înscrieri pentru testare beta și pe Android.

Lansarea oficială a aplicației va avea loc cândva în toamnă.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult