Prima aplicație care testează rezistența la apă a telefonului, fără apă!

10.07.2021
Prima aplicație care testează rezistența la apă a telefonului, fără apă!

Un dezvoltator software a gândit o metodă ingenioasă pentru a testa rezistența la apă a telefoanelor mobile, folosind un senzor regăsit în configurația oricărui smartphone.

Aparent, cu rezultate încurajatoare, aplicația intuitiv numită Water Resistance Tester (disponibilă gratuit în magazinul Google Play), poate evalua în câteva secunde integritatea carcasei dispozitivelor smartphone, stabilind probabilitatea ca dispozitivul să mai întrunească specificațiile IP67/IP68, privind protecția la apă.

Tot ce trebuie să faci este să pornești aplicația și să apeși cu fermitate (nu exagerat) pe centrul ecranului, atunci când ți se solicită asta. Aparent, aplicația folosește senzorul barometru propriu dispozitivului pentru a măsura variația presiunii aerului, din interiorul carcasei telefonului, în timp ce apeși/eliberezi ecranul acestuia.

Concret, dacă presiunea aerului măsurată cu senzorul-barometru se modifică prea puțin, sau nu persistă la un nivel crescut în timp ce apeși ecranul telefonului, asta poate indica o slabă etanșeitate a carcasei și implicit, slabă protecție împotriva pătrunderii accidentale de lichide.

Chiar și cu un rezultat negativ, nu ar trebui să desconsideri complet rezistența la apă a telefonului tău, construcția acestuia putând oferi în continuare suficientă protecție împotriva stropirii accidentale cu apă. Totuși, dacă plănuiești să iei telefonul cu tine la plajă pentru a face poze deasupra sau sub apă, poate că ar trebui să reconsideri.

În cel mai fericit caz, un scor perfect pentru protecție IP68 îți va da suficientă încredere pentru a filma cu telefonul sub apă, însă doar pe propria răspundere.

Chiar dacă ești deja convins de etanșeitatea telefonului tău, Water Resistance Tester te-ar putea feri de accidente nefericite, în eventualitatea în care nu ai apăsat suficient de bine slot-ul pentru cartelă SIM/card microSD, aplicația detectând foarte bine problemele de etanșeitate.

Poate că în viitor producătorii smartphone vor integra în mod nativ această funcționalitate foarte utilă, mai ales că se bazează pe hardware deja prezent în configurația multor telefoane mobile.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult