Samsung introduce AltZLife, o funcție utilă celor care folosesc telefonul personal și în scop de serviciu

11.08.2020
Samsung introduce AltZLife, o funcție utilă celor care folosesc telefonul personal și în scop de serviciu

Samsung AltZLife îți permite să păstrezi pe un singur dispozitiv versiuni private și de serviciu ale aplicațiilor de Android preferate. Spre exemplu, WhatsApp pentru contactele de serviciu și WhatsApp pentru discuțiile cu prietenii și familia.

Anunțată de către divizia Samsung India, suportul AltZLife este adăugat mai întâi pe seriile Galaxy A71 și Galaxy A51, urmând să-și facă apariția pe și mai multe telefoane Samsung cu ajutorul actualizărilor de firmware.

AltZLife, soluție care te scapă de nevoia unui telefon de serviciu

Per total, AltZLife este o extensie a două tehnologii Samsung existente deja pe aproape toate telefoanele Galaxy, Knox și Secure Folder. Pe scurt, noile caracteristici fac mult mai comodă comutarea înainte și înapoi între un mod normal și un mod privat din interiorul Secure Folder, fără a fi nevoie să configurezi aplicații diferite, eventual pe dispozitive diferite.

Funcționalitatea este asigurată cu ajutorul a două unelte Quick Switch și Content Suggestions. Prima facilitează salvarea unor profiluri separate cu setări pentru aplicațiile instalate, care pot fi comutate în mod convenabil apăsând de două ori tasta Powert. Practic, telefonul Samsung capătă o a doua „personalitate”, la care utilizatorii pot apela pentru a separa distracția de treburile serioase.

A doua funcție, Content Suggestions, are rolul de ajuta gestionarea conținutului de pe telefon, tehnologii AI identificând și direcționând automat poze și alte tipuri de fișiere către spațiul de stocare Secure Folder. Spre exemplu, poți specifica fața persoanei iubite sau un anume tip de imagine, detectarea acestora încadrând automat fișierul respectiv la categoria „personale”.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult