Aplicația Files by Google primește directoare securizate cu coduri PIN

05.08.2020
Aplicația Files by Google primește directoare securizate cu coduri PIN

Utilizatorii aplicației Files by Google vor putea securiza directoare de pe smartphone-urile lor folosind coduri PIN. Caracteristica este oferită de mulți producători populari de dispozitive cu Android, precum Samsung sau Huawei, dar lipsea de pe terminalele care rulează Android curat, de la Google.

Files by Google vine preinstalată pe dispozitivele din programele Android One și Android Go, populare în țările aflate în curs de dezvoltare. Aplicația este disponibilă și în Google Play.

Cea mai recentă versiune a aplicației, intrată în faza Beta, include opțiunea „Safe Folder”, în secțiunea Collections din tab-ul Browse.

După ce creează un director securizat, utilizatorii îl pot bloca cu un PIN din patru cifre.

Google introduce Secure Folder deoarece multe smartphone-uri din statele aflate în curs de dezvoltare sunt folosite de mai mulți membri ai familiei. De exemplu, compania a dat exemplul unei femei din Bangladesh al cărei smartphone este folosit de copii pentru cursurile online din timpul pandemiei.

Fișierele sunt salvate și criptate local

Directoarele securizate vor fi invizibile pentru alte aplicații instalate pe telefon. Mai mult, utilizatorii nu vor putea face capturi de ecran în acestea.

Cei care vor uita codul PIN vor pierde conținutul, deoarece criptarea este realizată local. Directoarele nu sunt salvate în cloud, așa că utilizatorii trebuie să aibă grijă să mute fișierele într-un director vizibil atunci când dezinstalează aplicația Files by Google.

Noua caracteristică va fi disponibilă în săptămânile următoare pentru toți utilizatorii prin intermediul magazinului virtual Play Store.

Potrivit Google, aplicația Files are peste 150 de milioane de utilizatori activi în fiecare lună. Cu noua caracteristică, aceasta va fi folosită cu siguranță și de cei care utilizează în acest moment alte managere de fișiere.

Nu este exclus să vedem, în curând, o secțiune Safe Folder și în aplicația implicită Files de pe telefoanele Pixel.

Sursa: Fossbytes.com, 9to5Google

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult