Signal va renunța la numerele de telefon ca metodă de înregistrare

21.05.2020
Signal va renunța la numerele de telefon ca metodă de înregistrare

Dezvoltatorii aplicației de chat Signal au anunțat că utilizatorii au de acum încolo posibilitatea să folosească coduri PIN pentru a-și muta o parte din date de pe un dispozitiv pe altul. „Signal PIN”, cum este numită funcția, va permite înlocuirea în viitor a numerelor de telefon ca metodă de înregistrare în serviciu.

Caracteristica este disponibilă în cea mai nouă versiune a aplicației. Aceasta poate fi accesată în setări la secțiunea Privacy.

După activarea Signal PIN, utilizatorul este rugat să introducă un cod care va fi asociat cu contul lui. Acesta poate avea patru cifre sau poate fi un șir alfanumeric.

PIN-ul va fi folosit pentru criptarea datelor – profil, setări -, înainte ca acestea să fie încărcate pe serverele Signal. Când utilizatorii își schimbă dispozitivele pe care folosesc aplicația, pot muta datele respective folosind PIN-ul.

PIN-ul pierdut nu mai poate fi recuperat

Noua funcție nu acoperă și conversațiile, care nu sunt salvate pe serverele companiei. Dezvoltatorii susțin că nici măcar ei nu pot accesa informațiile de pe serverele lor fără să știe PIN-urile.

În cazul în care un utilizator uită PIN-ul, acesta nu mai poate fi recuperat. Signal le va cere utilizatorilor să introducă această „cheie” în aplicație în mod regulat, pentru a nu o uita (la 12 ore, o zi, trei zile, șapte zile, 14 zile). În schimb, PIN-ul poate fi schimbat oricând.

Aplicația a fost lansată în 2018 de către Moxie Marlinspike și Brian Acton. Dezvoltarea acesteia este finanțată prin intermediul Signal Foundation, iar codul este open-source.

Signal este foarte sigură și este folosită de celebrități precum Edward Snowden.

CITEȘTE ȘI: Astea sunt cele mai sigure aplicaţii de chat! E safe să vorbeşti cu oricine, dacă nu îţi place WhatsApp

CITEȘTE ȘI: Aplicaţii iOS şi Android pe care trebuie să le ai în telefon neapărat în 2020

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult