Skip Ads for Facebook permite ascunderea reclamelor din aplicația Facebook pentru mobil

03.12.2021
Skip Ads for Facebook permite ascunderea reclamelor din aplicația Facebook pentru mobil

Amintind de celebrul plugin Adblock Plus, Skip Ads for Facebook este o aplicație de Android capabilă să ascundă reclamele intercalate în News Feed-ul Facebook.

Spre deosebire de filtrele Adblock pentru web browser, aplicația cu nume sugestiv nu blochează în mod direct reclamele livrate de Facebook în aplicația oficială pentru smartphone. În schimb, un efect similar este obținut prin derularea aproape instantanee a News Feed-ului în momente cheie.

Skip Ads for Facebook funcționează prin detectarea postărilor sponsorizate (reclame) chiar atunci când pătrund în câmpul vizual, declanșând o comandă swipe pentru a muta focusul la următoarea postare din News Feed.

Dezvoltatorul precizează că aplicația este compatibilă cu clientul Facebook oficial, dar și versiunea Facebook Lite. De asemenea, telefonul trebuie să ruleze cel puțin Android 11, versiunile mai vechi de Android nefiind suportate.

Skip Ads for Facebook

Un alt posibil impediment este setarea permisiunilor de tip Accessibility Service, necesare pentru ca aplicația să poată iniția comenzi touch în locul tău. În plus, este recomandată fixarea aplicației în memorie pentru a împiedica algoritmii automați de gestionare a bateriei să o închidă după o perioadă mai lungă de inactivitate. Modul în care aceste ajustări sunt aplicate diferă de la un telefon la altul, fapt ce i-ar putea pune în dificultate pe utilizatorii de Android mai puțin experimentați.

Pentru optimizarea rezultatelor, aplicația permite ajustarea procentajului din ecran pe care o reclamă îl poate ocupa înainte de a fi derulată în afara ecranului și chiar viteza de aplicare a comenzilor swipe.

Aplicația Skip Ads for Facebook este disponibilă gratuit în magazinul Google Play.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult