Posesorii de Smart TV-uri Samsung de generație mai veche, lăsați fără una dintre aplicațiile de Android

07.04.2020
Posesorii de Smart TV-uri Samsung de generație mai veche, lăsați fără una dintre aplicațiile de Android

Începând cu data de 5 octombrie, o bună parte dintre posesorii de Smart TV-uri Samsung rămân fără o funcționalitate deosebit de utilă, pe care o aveau prin intermediul telefoanelor cu Android.

Deși nu confirmă cu anunțuri oficiale, Samsung a început de ceva timp să limiteze o parte din funcționalitatea Smart TV-urilor de generație mai veche, un pas decisiv în această direcție urmând să fie retragerea aplicației Smart View pentru Android și iOS, încă folosită de unii utilizatori pentru a controla funcțiile televizorului folosind interfața touch a telefonului mobil.

Apărută ca o potențială alternativă pentru telecomanda clasică, aplicația Smart View mai poate fi folosită și pentru streaming de muzică, clipuri video și poze de pe telefonul mobil, pierderea de funcționalitate pentru posesorii de televizoare Samsung care depind de acesta fiind semnificativă.

Pregătind terenul pentru retragerea oficială a suportului, Samsung neglijează de ceva timp aplicația Smart View, mărturie pentru asta fiind numeroasele recenzii de 1 stea primite din partea utilizatorilor exasperați de problemele cu deconectarea frecventă și experiența greoaie.

Refăcută în anul 2015, într-o încercare de a adresa numeroasele probleme ale versiunii anterioare, aplicația Smart View este compatibilă cu SmartTV-uri Samsung lansate până în anii 2015-2016. Începând cu anul 2016, Samsung oferă aplicația SmartThings, care însă lasă pe dinafară SmartTV-urile de generație mai veche.

Urmând pierderii inevitabile a funcționalității asigurate cu aplicația Smart View, posesorilor de televizoare Samsung mai vechi de 5 ani, care doresc să poată reda în continuare conținut de pe telefonul mobil, nu le rămâne decât să investească în achiziționarea unui exemplar Google Chromecast, sau alt dispozitiv pentru streaming video de pe telefonul mobil.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult