Spotify vrea să concureze cu YouTube. Care sunt utilizatorii ce beneficiază de noua funcție în aplicație?

14.03.2024
Spotify vrea să concureze cu YouTube. Care sunt utilizatorii ce beneficiază de noua funcție în aplicație?

Spotify anunță că testează o nouă funcție pentru utilizatorii premium. Aflată momentan în beta, noua funcție le va permite acestora să vizioneze clipurile melodiilor preferate.

Spotify, compania suedeză de streaming muzical, a anunțat că lansează funcția prin care abonații Spotify Premium pot viziona videoclipuri muzicale într-o versiune beta a aplicației. Astfel, compania se aventurează într-un segment pe care YouTube l-a dominat timp de aproape 20 de ani, transmite Reuters.

Spotify este una dintre cele mai populare platforme de streaming muzical, oferind atât o versiune standard, cu reclame, cât și abonamente lunare, prin care clienții pot asculta ce melodii vor, neîntrerupți, ba chiar pot descărca melodii pentru a crea un playlist offline.

Acum, Spotify se aventurează într-un domeniu pe care YouTube îl domină de aproape două decenii, anume streamingul video. Compania lansează o versiune beta a aplicație, versiune ce va permite abonaților Premium să vizioneze videoclipurile melodiilor.

Abonații Spotify Premium vor putea viziona videoclipurile melodiilor direct în aplicație

Până acum au existat doar fragmente din clipuri pentru anumite melodii, un fel de art cover animat, dar Spotify pare că vrea să treacă la următorul nivel. Videoclipurile muzicale vor fi disponibile pentru utilizatorii premium din Marea Britanie, Germania, Italia, Țările de Jos, Polonia, Suedia, Brazilia, Columbia, Filipine, Indonezia și Kenya, în versiune beta începând din data de 13 martie 2024, a spus compania, în timp ce încearcă să-și crească numărul de utilizatori.

Deși își propune să ajungă la 1 miliard de utilizatori până în 2030, noul plan al Spotify se confruntă cu concurența din partea Apple Music și Alphabet de la YouTube, care permite utilizatorilor să vizioneze videoclipuri muzicale gratuit.

Lansarea va include un „catalog limitat de videoclipuri muzicale, inclusiv hituri de la artiști globali precum Ed Sheeran… sau favorite locale precum Aluna”, spune compania.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre ... citește mai mult