YouTube îi ajută pe utilizatori să își sorteze videoclipuri pe baza culorilor

07.02.2024
YouTube îi ajută pe utilizatori să își sorteze videoclipuri pe baza culorilor

YouTube experimentează cu o funcționalitate care ar putea schimba modul în care utilizatorii interacționează cu platforma. Această nouă caracteristică, încă în stadiul de testare, le permite utilizatorilor să filtreze videoclipurile pe baza culorii, oferind o nouă perspectivă vizuală, scrie The Verge.

Potrivit rapoartelor, YouTube a adăugat opțiuni de filtrare pe baza culorilor precum roșu, albastru și verde pe pagina sa de pornire, permițând utilizatorilor să selecteze conținutul în funcție de culoarea dominantă a videoclipurilor. Conform companiei, funcția vine cu scopul de a oferi o  experiență de vizionare mai plăcută și mai atractivă vizual.

Deși funcționalitatea este accesibilă doar pentru un număr limitat de utilizatori, opțiunea de filtrare funcționează și pe dispozitivele mobile, fie că este vorba de iPhone sau Android.

Cum funcționează noua funcție de pe YouTube

Această nouă opțiune de filtrare se adaugă altor opțiuni existente pe pagina de pornire, cum ar fi „nou pentru tine”, „mixuri”, „muzică” și alte opțiuni legate de personalizare. Totuși, această caracteristică nu modifică feed-ul obișnuit de pe pagina de pornire, ci adaugă o opțiune nouă în partea de sus a acesteia. Dacă aplicația YouTube este actualizată, utilizatorii vor vedea o nouă fereastră pop-up pe aplicația mobilă, cu opțiuni de a crea o pagină în culorile roșu, albastru sau verde.

Un purtător de cuvânt de la YouTube, Allison Toh, a confirmat pentru The Verge că opțiunea de a crea un feed video bazat pe culoare este disponibilă în prezent doar pentru „unii utilizatori pe dispozitive mobile Android și iOS”. Cu toate acestea, nu a oferit detalii despre scopul dezvoltării acestei funcții și nici nu a furnizat o declarație oficială din partea YouTube privind planurile sale pentru lansarea acesteia pentru toți utilizatorii.

În plus, YouTube plănuiește să introducă o aplicație dedicată YouTube pentru casca VR Apple Vision Pro. Potrivit unui purtător de cuvânt al companiei, Google intenționează să lanseze în curând aplicația Vision Pro pentru platforma sa de streaming. Această mișcare vine în contextul în care Apple a pus recent la dispoziție noua sa cască VR, Vision Pro, pentru achiziție în SUA, deși momentan nu acceptă aplicațiile YouTube, Spotify sau Netflix.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult