Stack by Google este o aplicație pentru scanat documente care generează direct PDF-uri

31.03.2021
Stack by Google este o aplicație pentru scanat documente care generează direct PDF-uri

Stack by Google este o aplicație gratuită de tip PDF Scanner, care asistă numirea și organizarea documentelor convertite în format electronic folosind procesare OCR și inteligență artificială.

Creată în laboratoarele Google, aplicația este o alternativă interesantă la soluțiile premium, Stack by Google venind cu o interfață prietenoasă și lipsită de reclame, care asistă scanarea și convertirea documentelor în format PDF, folosind camera telefonului mobil. Totodată, aplicația poate importa și imagini deja salvate în memoria telefonului, pe care le decupează și convertește automat în documente.

Însă funcționalitatea nu se oprește aici, Stack folosind tehnologie OCR pentru indexarea documentelor pe baza textului conținut. Mai departe, poți căuta în colecția de fișiere PDF folosind cuvinte cheie, scăpând de complicațiile verificării manuale a teancurilor de chitanțe, facturi și acte.

Un alt atu important este generarea automată a numelor de fișiere și organizarea documentelor pe categorii generate automat (ex. facturi bancare, chitanțe, numele firmei, etc), folosind textul extras din acestea.

Stack by Google

Apelând la inteligență artificială, aplicația poate detecta și evidenția zone de interes pe document, cum ar fi termene de plată și sumele de plată.

Pe partea de siguranță, Stack by Google oferă salvarea colecției de documente în contul Google Drive și restricționarea accesului folosind autentificare biometrică. Spre exemplu, poți seta deblocarea cu amprentă sau prin scanare facială, în combinație cu un cod PIN sau parolă de acces.

Cu nume complet Stack: PDF Scanner + Document Organizer, aplicația este listată deja în magazinul Google Play, putând in instalată gratuit pentru toate dispozitivele compatibile.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult