Tably, aplicația care îți spune cum se simte pisica ta

09.08.2021
Tably, aplicația care îți spune cum se simte pisica ta

Majoritatea proprietarilor de pisici le fac o mulțime de poze felinelor. Acum au un motiv în plus să fotografieze animalele lor preferate.

Un nou serviciu, dezvoltat de firma canadiană Sylvester.ai, arată cum se simte o pisică analizând o poză cu aceasta.

Aplicația Tably se află în faza beta de dezvoltare. Utilizatorii pot încărca în aceasta poze cu pisicile lor, iar inteligența artificială estimează cum se simțea pisica în momentul la care a fost făcută fotografia. Pentru o estimare cât mai corectă este important ca fața și urechile pisicii să se vadă clar în imagine.

Potrivit dezvoltatorilor, Tably are capacitatea să descopere când animalul suferă. Printre caracteristicile analizate se numără: poziția capului, a ochilor, a mustăților sau a urechilor.

„Îi ajută pe proprietarii de pisici să știe dacă pisica lor suferă sau nu”, a declarat Miche Priest, reprezentant al Sylvester.ai, pentru Reuters.

Aplicația i-ar putea ajuta inclusiv pe veterinarii tineri, fără experiență, să pună mai ușor diagnostice, a declarat Dr. Liz Ruelle, de la Wild Rose Cat Clinic, acolo unde dezvoltatorii și-au testat algoritmii.

Foto: Pixabay

Alice Potter, reprezentantă a organizației RSPCA, a declarat că aplicația este utilă, dar că proprietarii de pisici trebuie să fie atenți și la alte semne, precum poziția cozii, care indică sănătatea felinelor. Potter spune că pisicile stresate țin coada încordată și apropiată de corp.

De asemenea, stăpânii pisicilor trebuie să fie atenți la momentele când acestea nu mai mănâncă, nu mai beau apă sau nu își mai fac toaleta ca de obicei.

CITEȘTE ȘI:

Un inginer a construit un sistem de recunoaştere facială pentru pisica lui

FOTO: Cele mai hazlii fotografii cu animale primite la Comedy Wildlife Photography Awards 2021

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult