Tastatura Gboard primește interfață optimizată pentru tablete

11.10.2022
Tastatura Gboard primește interfață optimizată pentru tablete

Disponibilă cu ediția Gboard Beta, noua versiune de interfață este mai bine optimizată pentru afișarea pe ecrane mari, cum sunt cele oferite de tablete și laptopuri convertibile. Versiunea Gboard 12.3 Beta este disponibilă deja în magazinul Play Store și poate fi instalată pe dispozitive cu Android precum tabletele din seria Galaxy Tab.

Gboard este de departe cea mai populară aplicaţie pentru tastatură folosită pe dispozitivele cu sistem Android, iar acum avem un motiv în plus să o apreciem. Dezvoltată pe vremea când telefoanele Android cu ecran de peste 4 inch erau considerate mari, Gboard a rămas cumva captivă acelor vremuri, neoferind cu adevărat suport pentru dispozitive cu ecrane mari, până acum.

Noul design Gboard mărește semnificativ dimensiunile tastelor afișate, interfața ceva mai înaltă pe ecranul tabletelor apărând mai puțin ca o versiune extinsă a tastaturii unui smartphone și mai mult ca o tastatură creată special pentru tablete. La folosirea cu ecranul orientat în modul portret tastele virtuale devin ceva mai înguste, dar păstrează aspectul rectangular inspirat de tastatura sistemelor laptop.

Tastatura are acum și buton Tab, respectiv, taste direcționale stînga-dreapta, utile atunci când vrei să muți locația cursorului pentru editarea textului. Totodată, butoanele virgulă și punct au fost mutate pe al treilea rând alfabetic. Există, de asemenea, un buton dedicat pentru ascunderea tastaturii. Tasta emoji a fost deplasată de la dreapta către partea stângă a barei de spațiu, în timp ce bara de sus arată acum mai multe sugestii.

Noua interfață Gboard optimizată pentru tablete ar trebui să ajute la creșterea productivității cu aceste dispozitive. Tot pentru acest scop, putem aștepta ca Google să livreze în perioada următoare mai multe aplicații optimizate pentru tablete și dispozitive cu ecran pliabil.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult