Tastatura SwiftKey s-a întors pe iOS după câteva săptămâni de „pauză”

19.11.2022
Tastatura SwiftKey s-a întors pe iOS după câteva săptămâni de

SwiftKey, tastatura pe care compania Microsoft a eliminat-o de pe AppStore, s-a întors în mod neașteptat pe dispozitivele Apple. Se pare că răspunsul utilizatorilor existenți a fost destul de puternic, încât compania a decis să revină asupra deciziei inițiale. Practic, SwiftKey a fost indisponibil pentru doar câteva săptămâni pentru utilizatorii de iPhone și iPad.

Microsoft a revenit asupra deciziei de a elimina SwiftKey de pe iOS

Reprezentanții Microsoft spun că au adus tastatura înapoi pe baza feedback-ului de la utilizatori și că vor avea noutăți despre viitorul acesteia pe platformele Apple în viitorul apropiat.

Una dintre problemele pe care SwiftKey le avea pe iOS era faptul că Microsoft nu actualiza tastatura cu aceeași frecvență cu care o făcea și pe Android. De exemplu, chiar dacă aplicația este din nou pe AppStore, aceasta listează cel mai recent update la data de 11 august 2021.

Iar utilizatorii tastaturii au raportat în tot acest timp probleme de funcționalitate cu SwiftKey, care au fost aparent ignorate de către companie.

Cei care nu au dezinstalat SwiftKey au putut să o păstreze și să o folosească pe dispozitivele lor care încă o aveau stocată local. Totuși, Microsoft dezactivase posibilitatea de a descărca tastatura din AppStore, iar mutarea pe un alt dispozitiv ar fi făcut imposibil download-ul.

Acum însă, aplicația nu doar că poate fi iar descărcată de către cei care o aveau deja pe cont, însă poate fi din nou obținută gratuit din AppStore chiar și de către cei care nu o foloseau de dinainte să „dispară” temporar.

SwiftKey a fost una dintre primele tastaturi din AppStore, fiind lansată pe platformă imediat ce Apple a lansat update-ul iOS 8 din 2014, care permitea instalarea de tastaturi dezvoltate de alte companii, pentru a înlocui tastatura standard de la Apple, preinstalată pe toate dispozitivele cu iOS.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult