Microsoft renunță la tastatura SwiftKey pentru iOS. Aplicația va fi scoasă din App Store

29.09.2022
Microsoft renunță la tastatura SwiftKey pentru iOS. Aplicația va fi scoasă din App Store

SwiftKey este una dintre cele mai populare tastaturi virtuale. Aceasta a fost cumpărată de Microsoft de multă vreme, iar anumite companii, precum Samsung sau Huawei folosesc o versiune modificată de SwitftKey preinstalată pe telefoanele lor. Tastatura era înainte foarte populară inclusiv pe iOS, însă Microsoft nu pare să fi acordat aceeași atenție acestei variante precum celei de Android. După multe luni de frustrări din partea clienților, care se plângeau de problemele nerezolvate, Microsoft a decis într-un final să renunțe la suportul software pentru platformele Apple, anunțând că retrage tastatura de pe iOS și iPadOS.

Cei care foloseau SwiftKey vor putea să păstreze aplicația instalată, dar aceasta va dispărea din magazinul Apple

Anunțul făcut de Microsoft menționează că SwiftKey de iOS va dispărea din AppStore începând cu data de 5 octombrie. De la această dată, tastatura nu va mai putea fi descărcată, nici măcar dacă o aveai deja cumpărată. Cei care au tastatura deja descărcată pe dispozitive o vor putea folosi în continuare, până când o dezinstalează manual sau până când își schimbă dispozitivul. Chiar și cu restore de pe un backup mai vechi, aplicația nu va mai apărea pe noul telefon, întrucât nu va mai putea fi descărcată din nou din App Store.

Versiunea de iOS nu mai fusese actualizată de peste un an, ceva ce nu prea se întâmplă cu majoritatea aplicațiilor din App Store. De altfel, Apple are acum o politică care scoate automat din oferta magazinului aplicațiile care nu sunt actualizate pentru câțiva ani, pentru a asigura compatibilitatea cu cele mai noi versiuni de software și hardware.

Versiunea de Android nu este afectată de această decizie. Microsoft va oferi în continuare suport pentru aceasta și va lansa noi actualizări atunci când acestea sunt necesare. Deja versiunea de Android era superioară, întrucât permitea realizarea unui clipboard comun între dispozitive cu Windows și Android, ceva ce „nu era posibil pe iOS”, conform Microsoft. Pe de altă parte, și dispozitivele Apple au un clipboard comun între iOS, iPadOS și macOS prin iCloud, indiferent de tastatura folosită. Pare că Apple nu a dorit să permită aceeași funcționalitate și pe PC-uri, iar Microsoft a renunțat la dezvoltarea soluției sale proprietare.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult