Te-ai săturat să îți mai trimită notificări site-urile? Google Chrome va avea un buton special pentru dezabonarea de la acestea

05.02.2024
Te-ai săturat să îți mai trimită notificări site-urile? Google Chrome va avea un buton special pentru dezabonarea de la acestea

Utilizatorii vor putea dezactiva notificările site-urilor cu apăsarea unui singur buton. Google Chrome va avea o funcție de dezabonare automată de la aceste notificări.

Știm cu toții cât de enervante pot deveni câteodată notificările trimise de site-urile pe care le accesăm. Notificările pop-up apar la vizionarea aproape oricărui website, iar, alertele Chrome nu sunt tocmai ușor de dezactivat. Dacă sunt activate, site-urile pot trimite notificări, care adesea nu aduc informații interesante și în cel mai rău caz se transformă în spam.

Google rezolvă această problemă adăugând în interfața browserului Chrome un buton Unsubscribe prin care utilizatorii se pot dezabona de la aceste notificări. Disponibilă mai întâi în versiunea Chrome pentru Android, noua funcție ar putea ajunge în cele din urmă și pe iOS.

Gata cu notificările enervante. Cum folosim funcția din Chrome ce ne scapă de acestea?

Dezabonarea de la notificările site-urile este mult mai simplă cu noua funcție din Chrome. Așadar, dacă v-ați abonat cu bună știință sau fără să știți la orice site web și primiți ferestre pop-up, veți ști ce să faceți. Va apărea un buton de dezabonare clar chiar în notificarea din site.

Disponibilă pentru început în versiunea Chrome Canary, noua funcționalitate poate fi activată din secțiunea chrome://flags, căutând și bifând opțiunea „one tap unsubscribe”. După repornirea aplicației, aplicația Chrome pentru Android ar trebui să includă un nou buton de Unsubscribe, folosirea acestuia furnizând un mesaj confirmând dezabonarea de la notificările site-ului respectiv.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre ... citește mai mult