Google Chrome oferă acum un truc foarte util pentru utilizatorii iOS

01.11.2023
Google Chrome oferă acum un truc foarte util pentru utilizatorii iOS

Google Chrome primește pe iOS o funcție pentru care degetele mari vor fi recunoscătoare. Utilizatorii vor putea muta bara de căutare în partea de jos a ecranului.

Știți momentul acela când vreți să căutați ceva pe net și vă întindeți degetul mare până în marginea ecranului? Persoanele cu mâini mai mici cu siguranță au trăit asta cel puțin o dată, mai ales că diagonalele telefoanelor noastre au tot crescut. Ei bine, vești bune pentru utilizatorii iOS, deoarece Google Chrome va oferi posibilitatea de a muta bara de căutare în partea de jos a ecranului.

Astfel, dacă obișnuiți să folosiți telefonul cu o singură mână, nu va trebuie să vă mai întindeți degetul mare până în partea superioară a ecranului pentru a accesa bara de căutare a browserului. Este o modificare opțională și pare că în mod implicit, aplicația va selecta bara de căutare în partea de sus a ecranului.

Dacă doriți să o mutați în partea de jos, puteți face acest lucru folosind opțiunea „adress bar” din meniul Setări sau apăsând lung pe bară în sine și atingând „mutați bara de adrese în jos”.

Google adaugă oficial opțiunea la câțiva ani după ce Apple a introdus o funcție similară în propriul browser Safari cu ocazia actualizării iOS 15. În timp ce schimbarea a fost inițial controversată pentru anumiți utilizatori, foarte mulți dintre cei ce folosesc un iPhone au ajuns să prefere această amplasare a barei de căutare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre ... citește mai mult