TeamViewer oferă de acum suport complet și pentru telefoanele Pixel, Xiaomi și Oppo

09.08.2020
TeamViewer oferă de acum suport complet și pentru telefoanele Pixel, Xiaomi și Oppo

Fie că e vorba de munca de la distanță, sau ajutarea unui prieten cu o setare mai dificilă, TeamViewer este un ajutor vechi și de nădejde pentru utilizatorii de PC-uri. Nu toți știu însă că acum poți controla la fel de ușor și unele modele de telefoane cu Android.

Disponibilă de ceva timp în magazinul Google Play, aplicația TeamViewer QuickSupport permite vizionarea de la distanță ecranului de pe orice dispozitiv bazat pe versiunea Android 7, sau mai nou. Însă pentru a folosi și modul interactiv ai nevoie de un plugin supliemntar, doar anumite duspozitive suportând controlul de la distanță după modelul aplicației TeamViewer pentru PC.

TeamViewer QuickSupport

Creată tocmai pentru înlesni acordarea de asistență persoanelor mai puțin experimentate în folosirea telefoanelor inteligente, aplicația beneficiază acum de integrare completă cu seriile de telefoane Pixel și Nexus, respectiv dispozitivele producătorilor Xiaomi și Oppo.

Deoarece modul de control interactiv este personalizat pentru fiecare dispozitiv în parte, funcționalitatea respectivă este adăugată aplicației doar atunci când este solicitată, spre a nu încărca în mod inutil memoria telefonului. Concret, atunci când folosești aplicația TeamViewer QuickSupport pentru a te conecta la alt telefon compatibil, pe ecran apare un mesaj propunând descărcarea componentei Add-On pentru dispozitivul respectiv.

Desigur, aplicația TeamViewer QuickSupport trebuie să fie instalată și pe dispozitivul la care te conectezi. În plus, deoarece controlul de la distanță a interfeței Android este un potențial risc de securitate, va trebui să acorzi aplicației drepturi de acces extinse asupra dispozitivului, bifând funcționarea acesteia în modul accesibility service.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult