Telegram crește la 2GB limita pentru transferuri de fișiere și primește multiple îmbunătățiri

27.07.2020
Telegram crește la 2GB limita pentru transferuri de fișiere și primește multiple îmbunătățiri

Telegram aduce un upgrade major aplicației pentru mobil, noua versiune 6.3.0 adăugând opțiuni precum setarea unui clip video în locul pozei de profil, funcție People Nearby îmbunătățită, mesaje de status pentru grupurile de discuții și schimburi de fișiere cu dimensiuni de până la 2GB.

Utilizatorii pot acum să adauge videoclipuri la profilul lor, în loc de o imagine statică simplă. Atunci când încarcă un videoclip, utilizatorii vor avea, de asemenea, posibilitatea de a aplica filtre de imagine sau a adăuga stickere animate folosind editorul media Telegram.

Telegram renunță la aspectul minimalist

Cât despre editorul media, și acesta a primit îmbunătățiri. Spre exemplu, acum există un nou slider „Soften Skin” cu ajutorul căruia putem ascunde imperfecțiunile feței, disponibil pentru clipurile realizate folosind camera frontală. În plus clipurile video pot fi decupate și rotite înainte de a fi trimise altor utilizatori Telegram, fără să mai apelăm la alte aplicații pentru editare video.

Pe ecranul de chat, conținutul media primit de la alți utilizatori Telegram este ilustrat cu o miniatură generată automat. O altă opțiune utilă este posibilitatea de a filtra chat-urile inițiate de persoane care nu se ală în lista de contacte, bifând setarea „archive and mute new chats” în secțiunea Privacy & Security a meniului Settings.

Utilă pentru administratorii canalelor de discuții, secțiunea Group Stats va arăta statistici detaliate privind activitatea pe grup și creșterea numărului de participanți, complet cu o listă a celor mai activi membrii. Ierarhia acestora este stabilită atât pe baza numărului de mesaje, cât și lungimea acestora.

Interfața Telegram pentru desktop suportă acum folosirea de conturi multiple și schimburi de fișiere în limita a 2GB per fișier (față de 1.5GB până acum).

Aplicația Telegram 6.3.0 este disponibilă deja pentru instalare/actualizare în magazinele Play Store și App Store.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult