Telegram mărește limita pentru apeluri video de grup la 1.000 de participanți

01.08.2021
Telegram mărește limita pentru apeluri video de grup la 1.000 de participanți

Aplicația de mobil Telegram a primit o actualizare importantă care este concentrată pe îmbunătățirea capabilităților de apeluri video. Nu numai că poți crea acum camere de chat video cu sute de participanți, dar poți acum să arăți ceea ce vezi pe ecranul telefonului în timp real. Aceste funcții vor fi cu siguranță apreciate de către cei care administrează grupuri pe platformă.

Aplicația Telegram are acum funcții avansate pentru chat video de grup și privat

Serviciul Telegram permite acum găzduirea de camere de chat video cu până la 1.000 de participanți simultan. Asta nu înseamnă că toți 1.000 pot avea camerele pornite simultan. Limita de camere video rămâne limitată la 30, însă acum încă 970 de persoane pot asista la respectiva conversație. Această funcție pare să fie un răspuns atât la funcțiile de teleconferințe precum Zoom, cât și la noile rețele de socializare audio, precum Clubhouse.

În apeluri 1 la 1, utilizatorii pot acum să transmită în timp real conținutul de pe ecran, și pot seta ca mesajele lor să dispară automat după o lună din conversații. Anterior, doar opțiunile de ștergere după o zi și o săptămână erau disponibile.

Există și alte câteva îmbunătățiri mai mici pentru editorul intern de fotografii, care permite desenul mai precis deasupra unor fotografii, sau posibilitatea de a reda clipuri video la viteză variabilă (0.5x, 1.5x, 2x, etc.). Utilizatorii de iOS primesc și posibilitatea de a folosit toate camerele telefonului pentru a realiza fotografii în aplicație, anterior putând folosi doar camera principală.

Anterior, Telegram se lăuda cu funcțiile de criptare și securizare a datelor utilizatorilor, însă acum, platforma pare să se dezvolte și în alte direcții, care să ofere funcții mai avansate decât aplicațiile concurente. WhatsApp pare să fie ținta principală a Telegram, mai ales după ce aplicația de chat a anunțat schimbări care permit schimbul de date cu rețeaua Facebook.

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult