WhatsApp nu va limita (momentan) conturile celor care nu acceptă transferul de date către Facebook

25.05.2021
WhatsApp nu va limita (momentan) conturile celor care nu acceptă transferul de date către Facebook
foto: shutterstock

Intrarea în vigoare a noii politici de confidențialitate WhatsApp, care permite aplicației de chat să transfere datele personale ale clienților către Facebook, a fost amânată din nou. Aceasta trebuia să devină activă începând cu data de 15 mai, dată la care utilizatorii de WhatsApp care nu au acceptat noii termeni de utilizare ar fi trebuit să înceapă să vadă o parte dintre restricții, însă, acum, reprezentanții platformei au confirmat că momentan, restricțiile nu vor fi activate… momentan.

WhatsApp nu va limita conturile celor care nu acceptă noua politică de confidențialitate

Facebook a clarificat că în urma discuțiilor cu mai multe guverne din lume și susținători ai drepturilor la confidențialitate, a amânat restricțiile în cadrul aplicației WhatsApp:

„În urma discuțiilor cu diverse autorități și experți în confidențialitatea datelor, vrem să clarificăm faptul că momentan nu avem planuri pentru a limita modul în care WhatsApp funcționează pentru cei care nu au acceptat încă noile politici actualizate. În schimb, vom continua să amintim utilizatorilor din când în când despre această actualizare și de asemenea, le vom aminti atunci când aleg să folosească funcții opționale relevante, precum comunicarea cu afaceri care oferă primesc suport din partea Facebook.”

Desigur, această situație pare să fie doar una temporară. Anterior, noua politică de confidențialitate trebuia să intre în vigoare la începutul primăverii, iar apoi acest moment a fost mutat în luna mai. Se pare însă că decizii precum cea din Germania, care blochează transferul de date personale între WhatsApp și Facebook și situația cu care compania se confruntă în Turcia și India, a dus la această nouă amânare.

Facebook va încerca însă să rezolve aceste situații punctual. Cel mai probabil însă, până când disputele de ordin legal ale WhatsApp pe acest subiect nu vor fi rezolvate, utilizatorii vor putea să continue să folosească serviciul la fel ca înainte de schimbarea politicilor de utilizare.

sursa: TNW

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult