Telegram va oferi opțiune pentru importarea sesiunilor de chat, la mutarea de pe WhatsApp sau din alte rețele

28.01.2021
Telegram va oferi opțiune pentru importarea sesiunilor de chat, la mutarea de pe WhatsApp sau din alte rețele

Telegram va implementa un serviciu oferit de ani buni la schimbarea browserului web: mutarea istoricului de utilizare în noua aplicație.

Mulțumită stângăciilor făcute de Facebook în administrarea serviciului WhatsApp, Telegram și alte platforme de mesagerie anunță creșteri spectaculoase în numărul de utilizatori, atât de mari încât rețele mai mici precum Signal întâmpină probleme cu acomodarea afluxului prea mare de nou veniți, cauzând preluarea cu întârziere a mesajelor.

Telegram

Oricine a folosit până acum WhatsApp știe deja despre arhiva de mesaje, o colecție care include și toate pozele/clipurile video primite sau trimise de-a lungul timpului. Pentru mulți, pierderea acestora împreună cu istoricul conversațiilor este o problemă suficient de mare cât să fie pusă în balanță cu eventuala decizie de migrare la o altă platformă de mesagerie.

Începând cu versiunea 7.4.0 a aplicației Telegram pentru iOS, jurnalul de actualizare menționează un prezența unui ”Migration Tool”, responsabil cu mutarea istoricului de chat din alte aplicații de mesagerie, referind în mod explicit rețelele WhatsApp și KakaoTalk. În mod ciudat, o nouă actualizare postată la câteva minute distanță elimină orice mențiune despre respectiva funcție, cât și despre o altă funcție care ar permite utilizatorilor să șteargă mesaje și sesiunile group chat (inclusiv secret chat), atât la recipient cât și destinatarul mesajelor.

Cel mai probabil, respectivele funcții Telegram încă se află la stadiu de testare, administratorii platformei optând să păstreze anunțul oficial pentru o dată ulterioară.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult