Telegram vrea să fure din utilizatorii WhatsApp și introduce o suită de funcții pentru business

02.04.2024
Telegram vrea să fure din utilizatorii WhatsApp și introduce o suită de funcții pentru business

Telegram vrea să atragă mai mulți utilizatori și introduce o serie de funcții pentru business. Ce noutăți sunt incluse acum în aplicație?

Telegram nu este o aplicație la fel de răspândită precum WhatsApp, dar companiile îl pot adăuga acum ca opțiune de comunicare pentru clienții lor. Oricine folosește aplicația de mesagerie își poate converti acum contul într-unul de afaceri pentru a avea acces la funcții concepute pentru a facilita găsirea și contactarea clienților, relatează Engadget.

Utilizatorii cu conturi de afaceri vor putea să-și afișeze orele de lucru pe profilul lor și să își fixeze locația pe o hartă. Cu orele de funcționare stabilite, clienții vor putea afla dacă locația este încă deschisă și ora până la care rămâne disponibilă.

Telegram oferă acum o alternativă la WhatsApp Business

De asemenea, companiile își pot personaliza pagina de pornire și pot afișa informații despre produsele și serviciile lor, oferind clienților o privire asupra ofertei chiar înainte de a lua legătura. Pentru a facilita răspunsul la mai multe întrebări simultan, conturile de Telegram Business vor putea să creeze și să salveze mesaje prestabilite pe care le pot trimite ca răspunsuri rapide clienților care au întrebări, făcând astfel mai ușoară interacțiunea dintre client și business.

De asemenea, companiile pot avea mesaje prestabilite de salut sau la revedere. Acestea sunt trimise automat clienților care contactează diferitele business-uri. Este disponibil și un Telegram Bot pentru a discuta cu clienții lor. Toate aceste funcții sunt gratuite, dar numai pentru cei cu un cont Telegram Premium, care costă 5 dolari pe lună.

Pe lângă introducerea noilor sale funcții pentru business, Telegram a mai dezvăluit că le oferă proprietarilor de canale 50% din veniturile obținute din reclamele afișate pe canalele lor, dar există o condiție. Aceste canale trebuie să aibă cel puțin 1.000 de abonați.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre ... citește mai mult