Ce funcții noi oferă cea mai recentă actualizare Telegram

04.01.2024
Ce funcții noi oferă cea mai recentă actualizare Telegram

Telegram a lansat recent un nou update care aduce îmbunătățiri importante atât în funcția de apelare, cât și în alte aspecte ale aplicației. Actualizarea, numită Telegram 10.5.0, a fost lansată pe 31 decembrie și este disponibilă pe platformele Android și iOS. Acest update vine după actualizarea de Crăciun a aplicației, care a venit cu noi metode de personalizări pentru aspectul canalelor și alte funcționalități importante.

Unul dintre cele mai remarcabile aspecte ale noului update este actualizarea completă a interfeței apelurilor. Apelurile Telegram, care sunt criptate end-to-end, beneficiază acum de animații dinamice și fundaluri care se schimbă în funcție de statutul apelului, fie că este vorba de un apel primit, activ sau încheiat. Conform postării de pe blogul Telegram, noua interfață a apelurilor consumă mai puține resurse decât înainte, reducând astfel consumul bateriei și asigurând o funcționare mai bună pe dispozitivele mai vechi.

În plus, actualizarea include îmbunătățiri ale calității apelurilor și o serie de remedieri ale bug-urilor. Telegram a anunțat că sunt în curs de implementare și îmbunătățiri ale conexiunii și calității audio ale apelurilor, scrie HT Tech.

Cu ce funcții mai vine actualizarea Telegram 10.5.0

De asemenea, actualizarea aduce o animație stil „snap” pentru mesajele șterse. Această animație a fost introdusă inițial în noiembrie doar pentru mesajele șterse pe iOS. Acum, animația este redată ori de câte ori ștergi un mesaj în aplicația Telegram pe ambele platforme, iOS și Android.

Funcția de boți de pe Telegram le permit acum dezvoltatorilor să adauge mai multe unelte și funcții automate în aplicație. ”Aceștia pot acum reacționa la mesaje și gestiona reacții, citate și linkuri, trimite răspunsuri în alte chat-uri sau subiecte și multe altele”, se menționează pe blogul celor de la Telegram.

Anul trecut, o actualizare realizată de Telegram a adus o serie nouă de opțiuni și funcții, permițând utilizatorilor să citeze părți specifice ale oricărui mesaj și să răspundă la acestea. Aplicația a primit, de asemenea, opțiuni de personalizare a previzualizării linkurilor și personalizări ale culorii contului pentru utilizatorii Premium.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult