The Godless, un nou tip de malware, poate face root la terminalele cu Android şi instala aplicaţii

22.06.2016
The Godless, un nou tip de malware, poate face root la terminalele cu Android şi instala aplicaţii
The Godless este un program malware detectat recent care ţinteşte utilizatorii de Android 5.1 (Lollipop) sau versiuni mai vechi. Acestea reprezintă mai mult de 90% din numărul total de dispozitive care rulează sistemul de operare. Potrivit Trend Micro, malware-ul a afectat foarte mulţi utilizatori din sud-estul Asiei şi a fost descoperit în aplicaţii din magazinul virtual Google Play Store. 
 
Godless ajunge în telefoane şi tablete prin intermediul unei aplicaţii gazdă, apoi poate face root la dispozitivele respective (proces care oferă drept de administrator) şi instala alte tipuri de malware. 
 
Citeşte şi: Android TV, disponibil ca şi sistem de operare pentru PC-uri şi laptopuri cu procesor x86
 
Cea mai nouă versiune a Godless poate trece neobservată de sistemele de securitate din magazinele de aplicaţii, chiar şi cele din Play Store. Trend Micro spune că după ce malware-ul şi-a făcut treaba este dificil de dezinstalat. 
 
Până acum, Godless a fost descoperit pe aproximativ 850.000 de dispozitive cu Android, dintre care aproape jumătate sunt în India. Aproximativ 1,5% dintre victime sunt din SUA. 
 
Sursa: Trend Micro
 
Trend Micro le recomandă utilizatorilor de aplicaţii să se documenteze în legătură cu dezvoltatorul acestora înainte de a le instala. 
 
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult