Threads se pregătește să lanseze o nouă funcție, inspirată din hastagurile disponibile pe platforma X

16.11.2023
Threads se pregătește să lanseze o nouă funcție, inspirată din hastagurile disponibile pe platforma X

Meta se pregătește să introducă o nouă funcție în Threads, inspirată de utilizarea hashtagurilor pe Twitter, dar care vine cu o abordare diferită. CEO-ul Meta, Mark Zuckerberg, a confirmat această funcție într-o postare recentă.

Threads, lansată de Meta în iulie ca un posibil concurent al platformei Twitter (acum numită X), a fost descrisă de CEO-ul Instagram, Adam Mosseri, ca un spațiu pentru cei care caută o platformă „mai puțin furioasă”. Cu toate acestea, asemănările între Threads și Twitter sunt evidente. Noua funcție pe care Threads o va lansa pare să urmeze această linie, dar cu o particularitate distinctă.

În loc să folosească hashtaguri tradiționale marcate cu un caracter special, Threads va prezenta aceste etichete sub formă de cuvinte albastre, subliniate și hiperlink-uri. Un alt aspect interesant este că aceste cuvinte tip hashtag vor putea fi utilizate doar o singură dată în fiecare postare, eliminând astfel posibilitatea de a adăuga mai multe hashtaguri pentru a crește vizibilitatea postării.

Unde va fi disponibilă noua funcție

Utilizatorii din Australia vor avea ocazia să testeze prima dată această funcție, urmând ca apoi să fie disponibilă în întreaga lume. Zuckerberg a menționat în postarea sa: „Testăm o modalitate de a categoriza postările tale cu o etichetă. Începând în Australia, cu mai multe țări care urmează să fie adăugate curând.”

De asemenea, Meta a anunțat recent că utilizatorii vor putea șterge contul lor Threads fără a părăsi Instagram, o opțiune care nu era disponibilă anterior. Mosseri a dezvăluit această actualizare într-o postare pe rețelele sociale, precizând că utilizatorii pot șterge profilul Threads direct din contul lor Instagram, accesând setările de pe profilul Threads și alegând opțiunea de ștergere sau dezactivare a profilului.

O altă actualizare menționată de Mosseri este o funcție de confidențialitate, care le va permite utilizatorilor ca aleagă ca mesajele lor să nu fie afișate pe alte platforme Meta, precum Facebook și Instagram.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult