Instagram se pregătește să lanseze o nouă funcție de confidențialitate prezentă deja pe alte aplicații

08.11.2023
Instagram se pregătește să lanseze o nouă funcție de confidențialitate prezentă deja pe alte aplicații

Instagram pregătește o nouă funcționalitate care va permite utilizatorilor să dezactiveze confirmările de citire pentru mesajele directe (DM). Această opțiune, deja prezentă în WhatsApp, un alt serviciu de mesagerie deținut de Meta, le oferă utilizatorilor mai mult control asupra confidențialității conversațiilor lor,

Adam Mosseri, directorul companiei, a dezvăluit faptul că platforma testează această caracteristică nouă. Cu toate că nu a furnizat o dată specifică pentru lansarea acestei funcții, a indicat că utilizatorii vor putea să acceseze și să activeze opțiunea din tabul de setări de confidențialitate ale Instagram. Captura de ecran prezentată de Mosseri sugerează că o reproiectare a meniului de setări este de asemenea posibilă.

În paralel, Mark Zuckerberg, CEO-ul Meta, a confirmat testarea acestei funcții, lăsând să se înțeleagă că Messenger ar putea urma exemplul în viitor.

Ce funcții vor mai fi disponibile pe Instagram

Pe lângă aceasta, Instagram a anunțat și că lucrează la o funcție care va permite utilizatorilor să adauge conținut media într-un carusel de imagini existent atunci când sunt invitați, cu condiția ca postarea originală să aprobe toate imaginile și videoclipurile adăugate. Aceasta este proiectată să îmbunătățească partajarea colaborativă pe platformă.

Un alt potențial update ar putea să ofere utilizatorilor mai multă flexibilitate în personalizarea feed-ului lor, testându-se o funcție care ar permite utilizatorilor să selecteze ce doresc să vadă în feed-ul lor, cu trei opțiuni disponibile: Following, Favourites și Meta Verified.

De asemenea, conform unor rapoarte apărute recente, Instagram ar fi în proces de dezvoltare a unei funcții inedite care le-ar permite utilizatorilor să-și creeze proprii chatbot-uri AI personalizate. Această funcție ar putea aduce un nou nivel de interactivitate și personalizare pe platforma celor de la Meta.

Utilizatorii vor avea posibilitatea de a personaliza genul, vârsta, etnia, personalitatea și interesele chatbot-urilor, transformându-i în adevărați asistenți virtuali personali. Imaginea unui asistent personal disponibil non-stop nu va mai fi doar un vis, ci o realitate palpabilă, dacă funcția va deveni operațională.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult