TikTok a lansat un generator de imagini cu AI, similar cu DALL-E dar limitat în capabilități

16.08.2022
TikTok a lansat un generator de imagini cu AI, similar cu DALL-E dar limitat în capabilități
foto: The Verge

Sistemele de generare de imagini bazate pe AI de tip „text-to-image” tocmai au intrat în mainstream, prin intermediul TikTok. Sistemele DALL-E 2 și Midjourney au impresionat în ultimele câteva luni cu imagini impresionante generate doar pe baza unei descrieri text, însă majoritatea utilizatorilor vor intra în contact cu această tehnologie prin intermediul noului filtru numit AI Greenscreen, integrat în TikTok, care permite utilizatorilor să creeze imagini noi doar printr-o descriere scurtă. Desigur, rezultatele sunt de calitate mai slabă, însă vorbim despre un produs mass-market care va fi la îndemâna a miliarde de utilizatori.

Noul filtru AI Greenscreen din TikTok poate genera imagini originale pe baza unei descrieri text

Cei care au nevoie de o imagine de fundal pentru a realiza un TikTok cu „greenscreen” pot acum să își genereze una în doar câteva secunde, prin introducerea unui scurt text. Rezultatele sunt destul de abstracte, însă, de obicei, sunt destul de bune pentru a portretiza descrierea utilizatorului.

Motivul pentru care aceste imagini nu sunt la o calitate la fel de mare precum cele generate de DALL-E sau alte astfel de sisteme de generare, poate fi în primul rând faptul că mult mai mulți utilizatori au acces la TikTok. Întrucât procesarea AI se face în cloud, pe serverele TikTok, acestea ar fi extrem de aglomerate dacă fiecare utilizator ar primi o putere de procesare mai mare, care să creeze rezultate mai bune. DALL-E și Midjourney oferă acces limitat și un sistem pe bază de credite lunare sau contra cost pentru utilizatori, care limitează accesul.

Acest sistem poate fi astfel ferit automat de problemele legate de generarea de imagini AI, precum prezentarea unor persoane reale sau unor imagini realiste care ar putea include nuditate, violență sau alt fel de tip de conținut care este interzis pe rețeaua de socializare. Chiar și atunci când introduci astfel de descrieri, rezultatele nu sunt nici pe departe explicite.

Important este că imaginile generate de AI sunt acum mult mai accesibile publicului larg, iar această tehnologie va tot evolua de acum înainte, iar TikTok este unul dintre promotorii acesteia.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult