Uber lansează Uber Lite, pentru cei cu conexiuni de date limitate

12.06.2018
Uber lansează Uber Lite, pentru cei cu conexiuni de date limitate

Uber a lansat o nouă versiune a aplicaţiei sale pentru Android numită Uber Lite. Aceasta este dedicată celor care nu dispun de conexiuni la internet foarte puternice pe reţelele de date sau locuiesc în zone cu semnal intermitent. Aplicaţia este considerabil mai mică decât cea originală, oferă funcţionalitate limitată, dar poate fi descărcată foarte repede şi serveşte scopul de a comanda o maşină fără probleme.

Noul Uber Lite „cântăreşte” doar 5 MB şi poate fi instalată pe orice smartphone cu Android. Aceasta este dedicată în special utilizatorilor care locuiesc în ţări considerate „emergente”, a căror infrastructură încă nu a ajuns din urmă avansul tehnologic. Astfel, aplicaţia nu include celebra hartă care prezintă maşinile disponibile în timp real.

Toată interfaţa este formată din text şi pictograme, însă aceasta este destul de intuitivă pentru a duce la comanda unei maşini foarte rapid. Odată ce introduci adresa şi alegi tipul de Uber dorit, aplicaţia prezintă o bară de progres şi timpul în care şoferul va ajunge.

Ţinta principală a acestei aplicaţii este India, care reprezintă o piaţă foarte importantă pentru multe dintre companiile de tehnologie din lume. Aici, Uber are doar 35% din piaţa de ridesharing. Rivalul principal, Ola (40% market share), are deja o aplicaţie „lite” de mai multă vreme pe piaţă care ocupă doar 1 MB, deci poate fi descărcată mult mai repede.

Momentan aplicaţia nu este disponibilă decât pe Play Store în India, însă această ţară este folosită pentru testare momentan, urmând ca alte regiuni să primească acces la Uber Lite în lunile următoare.

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult