Un bug al aplicaţiei Google News de Android consumă zeci de GB de trafic în fundal

23.10.2018
Un bug al aplicaţiei Google News de Android consumă zeci de GB de trafic în fundal

Google News este o aplicaţie utilă pentru cei care nu au timp să caute ştirile cele mai importante ala momentului, acestea fiind livrate direct către telefon într-o manieră uşor de citit şi orientată către interesele utilizatorului. Din păcate însă, serviciul Google pare să sufere de pe urma unui bug, care consumă mai multe date decât ar trebui, anumiţi utilizatori raportând zeci de GB de date pe lună, consumaţi de această aplicaţie în fundal.

Problemele au început să fie raportate încă din luna iunie, însă până în septembrie, reprezentanţii Google nu au răspuns la plângerile utilizatorilor. Ultima veste din partea Google în legătură cu această situaţie a fost în urmă cu mai bine de o lună, când un angajat al companiei a spus că va investiga mai îndeaproape şi a promis o rezolvare.

Rezolvarea însă nu a venit încă, mulţi utilizatori de Google News raportând în continuare un consum neobişnuit de date atunci când folosesc aplicaţia. Nu ar fi o problemă atât de mare dacă aplicaţia ar descărca în fundal pe Wi-Fi informaţiile necesare, însă chiar şi atunci când funcţionalitatea este limitată la descărcare exclusiv prin Wi-Fi, aceasta tot descarcă folosind conexiunea de date 4G.

Problema adevărată apare în cazul utilizatorilor cărora le sunt depăşite limitele de trafic de internet şi sunt nevoiţi apoi să plătească penalizări. Cantitatea de trafic din Google News poate varia de la 12 GB într-o singură noapte, la 21 GB pe parcursul unei singure luni. Utilizatorii din SUA care au fost afectaţi au raportat că au fost taxaţi şi cu sute de dolari pentru acest trafic.

Soluţia pentru a evita aceste probleme în acest moment este fie dezinstalarea aplicaţiei de pe telefon, fie oprirea acesteia de la a putea accesa internetul în fundal. Până când nu apare un update care să rezolve această problemă, e mai bine să te asiguri că Google News nu are acces la internet decât să te trezeşti cu traficul de internet consumat.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult