Un mare stat european cere motoarelor de căutare și magazinelor de aplicații să elimine Wish

25.11.2021
Un mare stat european cere motoarelor de căutare și magazinelor de aplicații să elimine Wish
Foto: Shutterstock

Mai multe ministere din Franța au cerut motoarelor de căutare și magazinelor virtuale de aplicații să elimine platforma de e-commerce Wish.

Compania intermediază, prin intermediul unei aplicații populare, vânzarea de produse realizate în China. Wish nu are stocuri, iar bunurile sunt livrate direct de vânzători către clienți.

Anul trecut, autoritățile franceze au început să ancheteze compania. Au descoperit mai multe nereguli: produse contrafăcute care în imaginile de prezentare aveau logo-uri celebre, bunuri periculoase și de calitate îndoielnică, care nu corespundeau cu prezentările făcute sau jucării ce încalcă legislația UE.

Dintre jucăriile comandate și testate de autorități, 95% încălcau normele europene în vigoare, iar 45% au fost clasificate ca fiind periculoase. În cazul electronicelor, 95% dintre ele nu ar trebui să poată fi vândute în Uniune, iar 90% sunt periculoase într-un fel sau altul.

Compania a eliminat unele dintre produsele periculoase la cererea autorităților, dar acestea sunt disponibile la vânzare sub alte nume și mărci, potrivit Ministerului Economiei din Franța.

Protecția Consumatorului din statul european a cerut Wish, în iulie 2021, să respecte legislația europeană. Compania a primit un răgaz de două luni înainte de a fi luate alte măsuri. Situația nu s-a schimbat, însă.

Eliminarea Wish din motoarele de căutare și magazinele virtuale este un proces destul de dificil, din cauza birocrației. Va trece ceva timp până când acest lucru se va întâmpla. Cei care au deja aplicația instalată în telefoane o vor putea folosi în continuare.

Wish poate evita această soartă dacă demonstrează că respectă legislația.

Firma a fost fondată în urmă cu 11 ani, în San Francisco, SUA, de către Piotr Szulczewski (fost inginer de la Google) și Danny Zhang.

Sursa: TechCrunch

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult