Utilizatorii WhatsApp vor putea bloca mesajele spam mult mai rapid

12.02.2024
Utilizatorii WhatsApp vor putea bloca mesajele spam mult mai rapid

WhatsApp, platforma populară de mesagerie deținută de Meta, a lansat o nouă funcție care le permite utilizatorilor să blocheze mesajele spam direct de pe ecranul de blocare. Conform companiei, actualizare are ca scop combaterea mesajelor spam și oferirea utilizatorilor un control mai mare asupra mesajelor primite, scrie The Economic Times.

Mesajele spam au fost de mult timp o preocupare pentru aplicațiile de mesagerie precum WhatsApp, cu mesaje care variază de la oferte promoționale până la scheme frauduloase.

Noua funcție le permite utilizatorilor WhatsApp să identifice și să blocheze mesajele spam fără a fi nevoie să navigheze prin aplicație. Atunci când o notificare a unui mesaj spam apare pe ecranul de blocare, utilizatorii pot acum să apese lung pe notificare pentru a accesa mai multe opțiuni, inclusiv opțiunea de a bloca expeditorul instant. WhatsApp afișează o a doua notificare pentru a raporta contactul, de asemenea.

Cum funcționează noua funcție WhatsApp

Mai mult, WhatsApp deja afișează un mesaj sub detaliile de contact ale unui număr necunoscut. De asemenea, sunt opțiuni de a adăuga contactul, de a-l bloca sau de a-l raporta și bloca. Pe lângă aceste opțiuni directe, se poate și bloca contactul. În secțiunea pentru mai multe opțiuni de pe pagina principală, mergeți la Setări > Confidențialitate > Contacte blocate > Adăugare > Căutare sau selectați contactul pe care doriți să-l blocați.

Recent, WhatsApp a anunțat faptul că va susține și curând mesageria interplatformă, ceea ce va permite utilizatorilor de la diferite platforme de mesagerie să trimită mesaje utilizatorilor de pe WhatsApp. O secțiune „chaturi terțe” va fi disponibilă utilizatorilor pe interfața de acasă a aplicației, care va arăta mesajele primite de la utilizatorii de pe alte platforme în timp ce le separă de chaturile din aplicație protejate de criptarea E2EE WhatsApp.

Astfel, utilizatorii WhatsApp vor putea discuta cu utilizatorii de pe Telegram sau Discord fără să fie nevoiți să schimbe aplicația.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult