Utilizatorii WhatsApp vor putea în curând să caute persoane după numele de utilizator

04.12.2023
Utilizatorii WhatsApp vor putea în curând să caute persoane după numele de utilizator

WhatsApp se pregătește să adauge o nouă caracteristică ce va îmbunătăți atât confidențialitatea utilizatorilor, cât și conectivitatea dintre ei. În curând, aplicația va introduce o funcție de căutare prin intermediul unei bare de căutare, care le va permite utilizatorilor să caute alte persoane folosindu-le numele de utilizator.

Această actualizare, menită să simplifice procesul de conectare cu prietenii și contactele, elimină necesitatea de a partaja numerele personale de telefon.

Potrivit unui raport de pe WABetaInfo, viitoarea funcție oferă utilizatorilor opțiunea de a configura un nume de utilizator, oferind un nivel de anonimitate pentru cei care preferă să nu-și ofere altor persoane numerele de telefon. Astfel, noua actualizare este de așteptat să fie folosită în special pentru persoanele care pun preț pe intimitate și doresc să aibă mai mult control asupra informațiilor lor personale.

Conform raportului, utilizatorii vor avea control complet asupra acestei caracteristici, cu posibilitatea de a adăuga, elimina sau schimba numele de utilizator în orice moment. Această flexibilitate îi asigură pe utilizatori că își pot adapta setările de confidențialitate în funcție de preferințele și nevoile lor.

Alte detalii despre noua funcție ce urmează să fie introdusă pe WhatsApp

Funcția de căutare după numele lor de utilizator este încă în dezvoltare și se preconizează că va fi implementată într-o actualizare viitoare a aplicației WhatsApp. Totuși, încă nu se știe dacă funcția va fi disponibilă atât pentru Android, cât și pentru iOS.

Într-o actualizare recentă, WhatsApp a adăugat o nouă măsură de securitate sub forma unei funcții de cod secret. Această caracteristică le permite utilizatorilor să seteze o parolă unică, diferită de codul de deblocare al telefonului, pentru a oferi o protecție suplimentară pentru conversațiile lor private.

Pentru a menține confidențialitatea conversațiilor pe WhatsApp, utilizatorii trebuie să deschidă lista de conversații blocate și să apese pe cele trei puncte din partea de sus. Apoi, accesând setările de blocare a conversației, pot activa opțiunea „Ascunde conversațiile blocate” și să seteze un cod secret.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult