Versiunea WhatsApp pentru Android va avea interfață optimizată pentru tablete

11.03.2023
Versiunea WhatsApp pentru Android va avea interfață optimizată pentru tablete

WhatsApp testează modul de afișare split view, permițând utilizatorilor de tablete cu Android să folosească mai eficient spațiul disponibil pe ecran.

Disponibilă mai întâi cu versiunea WhatsApp beta, noua versiune de interfață permite vizualizarea simultană a listei de contacte și conversația aflată în desfășurare, utilizatorii de tablete putând sări de la un contact la altul fără a mai comuta ecranul de conversație și lista de contacte. Practic, WhatsApp adaptează formatul de interfață disponibil deja în aplicația pentru Windows.

Identificată cu numărul de versiune 2.22.21.6, noua versiune WhatsApp beta vine să extindă funcționalitatea introdusă în luna septembrie 2022, când WhatsApp a deschis accesul utilizatorilor de tablete pentru instalarea aplicației de Android. Cu noul mod de afișare split view, utilizatorii de tablete pot să folosească două secțiuni diferite ale aplicației simultan, afișate una lângă alta pe ecranul mult mai generos în privința spațiului de afișare.

Deși ar trebui să fie activată automat la instalările realizate cu cea mai recentă versiune WhatsApp beta, noua versiune de interfață ar putea să nu apară chiar pentru toți utilizatorii de tablete, anumite formate de ecran și configurații urmând să fie incluse în versiunile viitoare ale aplicației. Un alt criteriu ar fi și acela că programul de testare WhatsApp beta nu este unul cu acces nelimitat, înscrierea fiind blocată dacă listele de testeri sunt deja pline.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult