WhatsApp primește opțiune pentru căutarea după dată în arhiva de mesaje

03.12.2022
WhatsApp primește opțiune pentru căutarea după dată în arhiva de mesaje

Adăugată mai întâi în versiunea WhatsApp beta, noua funcție asistă găsirea mai rapidă a conversațiilor sau pozelor arhivate, permițând îngustarea căutări prin specificarea intervalului de timp.

Urmând adăugării opțiunii “Message Yourself”, prin care utilizatorii își pot trimite singuri mesaje, spre exemplu, conținând diverse notițe și link-uri pe care ai vrea să le transferi intre telefon și PC, Meta testează acum și o versiune îmbunătățită a funcției de căutare. Disponibilă mai întâi cu versiunea de Android și iOS a clientului WhatsApp beta, noua funcție Search ar putea fi de mare ajutor utilizatorilor nevoiți să cauze un mesaj sau poză anume în arhiva WhatsApp.

În loc să triezi prin tot felul de poze și conversații adunate pe parcursul mai multor ani, vei putea sări direct la intervalul de timp care te interesează. În plus, vei putea căuta mult mai ușor și în conversațiile începute cu mult timp în urmă, alegerea datei ducându-te direct la schimburile de mesaje din ziua respectivă, fără să derulezi la nesfârșit până ajungi la poziția respectivă.

Noua funcție va fi evidențiată în interfața WhatsApp sub forma unei pictograme cu simbolul Calendar.

Totodată, începând cu versiunea 2.2.24.88 a aplicației pentru Android este testată și noua interfață WhatsApp optimizată pentru tablete. Deocamdată, aceasta este doar propusă utilizatorilor de tablete, putând fi activată interacționând cu banner-ul afișat pe ecran.

Noul banner apare imediat ce deschideți WhatsApp în urma actualizării din Play Store, informând utilizatorii de tablete despre noua versiune de interfață, disponibilă pentru testare.

O altă noutate WhatsApp este îmbunătățirea funcției companion device pentru a permite recunoașterea dispozitivelor cu Android asociate și din versiunea de iOS a aplicației. Anterior, chiar dacă puteai conecta un dispozitiv iOS cu unul bazat pe Android, cel din urmă nu apărea la secțiunea Linked Devices ca și dispozitiv recunoscut.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult