Viber primeşte funcţie „secret chats”, în care mesajele dispar fără urmă

13.03.2017
Viber primeşte funcţie „secret chats”, în care mesajele dispar fără urmă

Folosită de aproximativ 800 milioane de utilizatori, aplicaţia de mesagerie Viber include de acum şi o funcţie numită  „secret chats”, care permite desfăşurarea de conversaţii fără păstrarea unui istoric permanent, mesajele şi orice referinţe către discuţia avută dispărând după o anumită perioadă de timp.

Noua opţiune „secret chats” vine în completarea funcţiei „secret messager” anunţată la începutul acestui an. Astfel, dacă cea dintâi permite trimiterea de mesaje individuale care dispar fără urmă după ce au fost citite la destinatar, „secret chats” face posibile întregi conversaţii incognito. Ducând lucrurile mai departe decât simpla ascundere a discuţiilor, Viber protejează sesiunile „secret chats” folosind conexiuni criptate în sistem end-to-end la care accesul poate fi restricţionat pe baza unui cod PIN.

Pentru a dovedi buna credinţă a persoanei aflate la celălalt capăt, aplicaţia atenţionează automat atunci când se încearcă obţinerea unei capturi de ecran (pe iOS) şi blochează obţinerea acesteia (pe Android). În plus, nu este permisă copierea sau direcţionarea mesajelor către alte conversaţii.

Noua versiune a aplicaţiei Viber, cu funcţionalitate extinsă pentru securizarea conversaţiilor, este disponibilă începând cu această săptămână pentru dispozitive cu sistem Android şi iOS.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult