Waze nu mai anunță cu ton auditiv toate alertele radar și poliție, șoferii descoperind asta abia când primesc amendă

28.12.2021
Waze nu mai anunță cu ton auditiv toate alertele radar și poliție, șoferii descoperind asta abia când primesc amendă

Alertele pentru radar, poliție și eventuale accidente de pe traseu sunt tocmai avantajele pentru care atât de mulți preferă Waze în detrimentul altor soluții de navigare GPS.

În timp ce Google Maps oferă hărți mai detaliate, conținând mai multe informații despre posibile locații de servicii și destinații interesante de vizitat pe traseu, Waze a rămas mai mult centrat pe scopul principal, acela de a oferi un ajutor real în timpul sesiunilor de condus, livrând într-un mod convenabil și eficient doar informațiile cu adevărat folositoare.

Astfel, poți folosi cu încredere Waze pentru a afla din timp despre eventualele ambuteiaje și pericole de pe traseu, dar și alte detalii folositoare precum locațiile echipajelor de poliție și radare pentru viteză, raportate în timp real de comunitate.

Deocamdată nu este clar dacă este vorba despre un bug strecurat în aplicație, sau o modificare operată de Google pentru a descuraja șoferii care folosesc alertele de poliție pentru a evita în mod sistematic radarele pentru viteză, dar alertele încă afișate în interfața Waze nu mai sunt anunțate de fiecare dată cu ton auditiv înainte de traversarea locației respective. Rămași fără tonul sonor la care reacționau în mod instinctiv, șoferii vitezomani au de ales între a urmări obsesiv interfața de navigare și ajustarea stilului de condus.

Problema a fost raportată și pe forumul Waze, utilizatorii nedumeriți întrebând dacă nu cumva funcția de alertare sonoră pentru echipajele de poliție și radare a fost retrasă. Mai degrabă ambiguu, răspunsul oferit de dezvoltator infirmă ipoteza unui bug care să afecteze sistemul de alertare, însă precizează că raportările pentru poliție și radar apar cu o mică întârziere (câteva minute) după ce au fost adăugate de utilizatori și pot dispărea la fel de repede dacă alți utilizatori Waze le dezmint prin folosirea opțiunii downvote. Totodată, se precizează și că sistemul de raportări ține seama de nivelul de „încredere” al persoanei care raportează, ignorând uneori alertele postate de utilizatori ale căror raportări au fost dezmințite în mod repetat de alți șoferi. Cu toate acestea, administratorii Waze par să ignore tocmai esența nemulțumirii exprimate de utilizatori. Anume că alertele pentru radar și poliție, deși sunt afișate pe ecran nu sunt anunțate și cu ton auditiv, chiar dacă opțiunea relevantă este bifată în setările aplicației.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult