Google Maps, folosit în modul Android Auto, se poate bloca pe anumite dispozitive din cauza unui bug

27.12.2021
Google Maps, folosit în modul Android Auto, se poate bloca pe anumite dispozitive din cauza unui bug

Cei care folosesc în aceste zile serviciile Google Maps pentru navigare în modul Android Auto ar putea avea surprize neplăcute, aplicația încetând să mai funcționeze din pricina unui bug software.

Vestea bună este că problema se manifestă sporadic și doar cu anumite combinațiii de telefoane cu Android și autoturisme. Din nefericire, cei afectați ar trebui să încerce și alte soluții pentru navigare GPS (ex. Waze) până ce problema va fi corectată de Google.

Aparent, nu contează ce telefon Android folosești, însă raportările venite pe forumului Google pentru suport tehnic par să includă mai mult telefoane din seriile Google Pixel 3 XL și Huawei Mate 20 Pro. Posesorul unui telefon Vivo X70 Pro a reușit chiar să surprindă pe video momentul exact când aplicația Google Maps pare să repornească în mod spontan.

Potrivit comentariilor lăsate de utilizatorii nemulțumiți, problemele de funcționare a aplicației Google Maps se manifestă indiferent dacă conexiunea Android Auto este realizată cu ajutorul cablului USB, sau în modul wireless. Vestea bună este că presupusul bug se manifestă doar sporadic, iar Google a prevăzut deja pentru astfel de situații, asigurând că aplicația Maps reia în mod automat ultima rută selectată pentru navigare.

Vestea mai puțin bună este că Google încă nu a confirmat oficial existența acestei probleme, cu atât mai puțin pregătirea unui remediu.

Deocamdată nu este clar exact câți dintre utilizatorii Google Maps întâmpină blocaje la navigarea în modul Android Auto, rămânând ca situația să fie lămurită zilele următoare

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult