Waze primește o funcție mult așteptată de șoferii de mașini electrice

18.12.2021
Waze primește o funcție mult așteptată de șoferii de mașini electrice

Waze s-a confruntat recent cu probleme legate de rutele pe care le oferă, însă compania ne asigura la momentul respectiv că este vorba doar despre ceva temporar. În timp ce aplicația de mobil este în continuă evoluție, oferind din ce în ce mai multe puncte de interes și capabilități, aceasta nu permitea încă șoferilor de mașini electrice să găsească stații de încărcare, în ciuda prezenței benzinăriilor pe hartă. Totul se schimbă acum, însă, în urma parteneriatului Waze cu Volkswagen.

Waze va începe să listeze stații de încărcare pentru mașini electrice

Volkswagen a investit foarte mulți bani și eforturi în ultimii ani pentru lansarea mașinilor electrice din gama ID. În SUA, compania are și o rețea de încărcare, Electrify America, una dintre cele mai mari după rețeaua Supercharger a celor de la Tesla. Astfel, producătorul auto a realizat un parteneriat cu Waze pentru a integra și stații de încărcare pentru mașini electrice. Utilizatorii de Waze vor putea adăuga pe harta aplicației stațiile, care apoi vor putea fi găsite în căutări pentru a stabili rute către ele.

Momentan, această funcție este disponibilă în SUA, însă nu include doar stații Electrify America. Cei care cunosc locația stațiilor de încărcare le pot adăuga pe hartă, indiferent de „brandul” din care fac parte.

Șoferii care dețin mașini electrice folosesc în general aplicații precum Plugshare, în timp ce inclusiv Google Maps poate să îi direcționeze către stații de încărcare. Această capabilitate a fost integrată în hărțile Google încă din 2019. Acest lucru face adopția întârziată a Waze și mai ciudată, întrucât Waze este o companie deținută de Google.

În timp ce, pentru moment, Waze nu va înlocui Plugshare sau alte aplicații similare, cei care folosesc Waze zilnic vor aprecia cu siguranță disponibilitatea acestor puncte pe hartă, pentru a putea „jongla” mai rar printre aplicații la volan.

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult