Waze primește o funcție de navigație mult așteptată de utilizatori

30.04.2020
Waze primește o funcție de navigație mult așteptată de utilizatori

Waze este probabil cel mai popular serviciu de navigație din lume în rândul șoferilor care activează în special în mediul urban. Google a preferat să nu interfereze foarte mult cu dezvoltarea serviciului după ce l-a cumpărat, iar acesta a creat o adevărată comunitate în jurul său. Chiar dacă în ultimele câteva săptămâni traficul prin orașe a scăzut, echipa Waze nu a încetinit dezvoltarea noilor funcții, urmând să adauge foarte curând o capabilitate mult așteptată: instrucțiuni pentru selecția benzii de circulație.

Se pare că utilizatorii din Israel, țara de origine a aplicației Waze au început deja să primească acces la această nouă capabilitate. Utilizatorii din restul lumii vor primi probabil în săptămânile viitoare, pentru fiecare oraș în parte, întrucât este necesară modificarea semnificativă a modului de funcționare al serviciului pentru a o activa.

Practic, fiecare drum în parte ar trebui să fie recunoscut cu numărul total de benzi pe care îl are, iar fiecare trebuie marcată corespunzător, în funcție de regulile de circulație. Pot exista intersecții în care există bandă dedicată de viraj la stânga, sau bandă pentru viraj la dreapta, sau benzi multiple pentru astfel de schimbări de direcție.

via GIPHY

În timpul navigării prin intermediul Waze cu noua capabilitate activă, atunci când vei primi notificare de schimbare de direcției de mers, vei putea vedea deasupra și banda pe care trebuie să te încadrezi. Astfel, pot fi evitate situațiile în care într-o intersecție cu diverse benzi pentru diferite direcții, te încadrezi greșit înainte de semafor. Alertele de selecție a benzii vor apărea cu 500m înainte de intersecție în orașe și cu 1 km înainte de intersecție pe drumurile din afara orașelor și pe autostrăzi.

Această nouă capabilitate din Waze va ajuta și mai mult la decongestionarea traficului din orașe, optimizând traseele utilizatorilor mai eficient și în detaliu mai mare, având acum acces la noile informații. Ce nu va putea aplicația să detecteze este banda pe care te afli în prezent, întrucât GPS-ul are o marjă de eroare de aproximativ 5 metri. Există și telefoane cu cipuri GPS mai performante, cu eroare de numai câteva zeci de centimetri (precum modelele de top de la Huawei), însă ar trebui ca software-ul să fie dezvoltat special pentru aceste modele pentru a putea beneficia de avantajele lor.

(via Phone Arena)

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult