Waze va afișa avertizări suplimentare pentru secțiunile de drum cu istoric de accidente

31.12.2022
Waze va afișa avertizări suplimentare pentru secțiunile de drum cu istoric de accidente

Adăugând la alertele pentru polei, ceață și alte pericole, Waze va afișa avertizări suplimentare pentru secțiunile de drum periculoase, recunoscute pentru accidentele numeroase.

Curând, Waze va avertiza șoferii care străbat secțiuni de drum documentate cu risc crescut de producere a accidentelor rutiere, în speranța că informarea suplimentară va determina un nivel crescut de alertă și conducere mai prudentă.

Chiar înainte de a ajunge în zonele „roșii”, pe Waze va apărea o alertă informând despre pătrunderea pe o secțiune de drum cu risc crescut de producere a accidentelor. Alerta afișată  va include în cele din urmă și lungimea porțiunii pe care ar trebui să păstrezi atenție sporită la volan. Mai ales pe secțiunile de drum nefamiliare, dezvoltatorii Waze se așteaptă ca șoferii să abordeze o conduită de condus mai prudentă, mai ales în condiții meteo potrivnice.

Afișate deja pentru utilizatorii versiunii Waze beta, noile alerte se bazează pe raportările de accidente semnalate de-a lungul timpului de utilizatorii aplicației. Spre a nu deveni prea repetitive, așa numitele ”drumuri roșii” nu vor fi anunțate la fiecare parcurgere a traseului respectiv, iar pentru rutele cu multe zone „roșii” în succesiune rapidă va fi emisă o singură alertă. În plus, noua funcționalitate va fi dezactivată automat pentru drumurile străbătute frecvent, cum ar fi traseul de „navetă” către serviciu.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult